ТОП-5 властивостей граната від «Корисної програми» (Прес-служба «Інтер»)

ТОП-5 властивостей граната від «Корисної програми» (Прес-служба «Інтер»)
  •  Сьогодні на «Інтері» вийшов випуск «Корисної програми», присвячений королю фруктів — гранату.
  • За вмістом вітамінів, мікроелементів і біологічно активних речовин йому немає рівних.
  • У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розібралися, чим корисний гранат і його сік, як можна використовувати шкірку граната і які секрети краси ховаються в червоних зернах.

«Гранат називають зернистим яблуком, — розповідає Олександр Лук'яненко. — У перекладі з латинської слово granatus означає «насіннєвий». Плід складається з безлічі зерен, відокремлених один від одного тонкою мембраною. В одному гранаті близько 700 їстівних насінинок. У природі більше десятка сортів граната. Плоди відрізняються за смаком і кольором. Але в кожному з них повно вітамінів і мікроелементів».

Якими корисними властивостями володіє гранат?

Нормалізує травлення

«Гранат корисний для шлунково-кишкового тракту: він, як і всі кислі соки, стимулює виділення ферментів і прискорює травлення, — каже дієтолог Борис Скачко. — Це низькокалорійний фрукт. У 100 грамах граната — всього 70 кілокалорій. Однак слід пам'ятати, що він підвищує апетит. Тому гранат краще вживати як аперитив за 5-10 хвилин до їжі. Тоді ваша вага буде знижуватися без будь-яких побічних ефектів у вигляді депресії і низької працездатності.

Відео дня

Оптимальна добова норма споживання граната для дорослої людини — один плід в день або пів склянки свіжовичавленого соку. Сік можна розводити навпіл з водою. Особливо обережно варто вживати концентрований сік тим, у кого гастрит або проблеми з підшлунковою».

Підвищує гемоглобін

«Гранат відомий як продукт, який заповнює запаси заліза в організмі, — продовжує Борис Скачко. — Нормальний рівень гемоглобіну в крові у чоловіків — 130-160 г / л, у жінок — 120-150 г / л. Якщо цей рівень нижче, людина відчуває нудоту, запаморочення, слабкість. Гранатовий сік лікарі часто призначають при анемії. Він містить легкозасвоюване залізо. Гранат відновлює клітини крові і забезпечує організм антиоксидантами, які виводять токсини, захищають еритроцити, переносять ферменти і амінокислоти».

Зміцнює серце

«Антиоксиданти, що містяться в гранаті, також благотворно впливають на роботу серця і кровоносної системи, — пояснює нутриціолог Алексія Май. — Вони знижують тиск, зміцнюють стінки судин і знижують рівень «поганого» холестерину. Це перешкоджає утворенню атеросклеротичних бляшок».

Гранатові кісточки  знижують тиск і омолоджують шкіру

«Багато хто не любить гранат через те, що в ньому міститься багато зерен, але в них стільки користі! — доповнює Алексія Май. — Перемелені кісточки граната допоможуть зняти головний біль і знизити високий тиск. Із зерен граната роблять сік і ефірні масла, які застосовують в косметології. Завдяки жиророзчинним вітамінам F і E відбувається омолодження шкіри і оновлення клітин. Також не варто забувати про корисні властивості перегородок граната. Висушені перегородки додають в чай. Такий напій має заспокійливу дію і допомагає впоратися з безсонням».

Гранатовий сік  зміцнює імунітет.

«У гранатовому соку більше антиоксидантів, ніж у червоному вині, зеленому чаї та інших овочевих або фруктових соках, — продовжує нутриціолог. — Сік граната також багатий на вітамін С, завдяки чому зміцнює імунітет і сповільнює процес старіння організму. Правда, вітамін С може розщеплюватися при пастеризації. Тому, щоб отримати більше користі, віддавайте перевагу свіжовіджатому гранатовому соку».

Ведуча рубрики Віра Борсук запрошує бажаючих взяти участь у процесі зйомок програми. Вона розкриє секрети журналістської майстерності та проведе майстер-клас по вибору різних продуктів — на що звертати увагу, як відстоювати свої права, а головне — навчить вас купувати якісні товари за доступною ціною. Цей лот можна придбати на сайті благодійного аукціону «Інтер-дітям». Всі зібрані кошти підуть на придбання апарата гемодіалізу в національну дитячу клініку «Охматдит».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up