Сергій Кудлаєнко. Як працює народний обранець (Прес-служба народного депутата Сергія Кудлаєнка)

Сергій Кудлаєнко. Як працює народний обранець (Прес-служба народного депутата Сергія Кудлаєнка)

Україна оновлюється — формуються нові державні інституції та громадянське суспільство, яке вимагає більшої відповідальності та відкритості влади до людей.

Принцип відкритості до громади і став головним в роботі народного депутата-вінничанина Сергія Кудлаєнка, який створив кілька майданчиків для комунікації з людьми, що довірили йому представляти Вінниччину в парламенті.

На думку народного обранця, без спілкування з різними соціальними групами та громадськими організаціями, не може бути вдалих реформ чи соціальних проектів. Більше 30 громадських організацій Вінниччини активно співпрацюють, в рамках підписаної Угоди, з народним депутатом. Це тематичні зустрічі та обговорення новацій законодавства. Наприкінці літа, у Вінниці, Кудлаєнко організував публічну дискусію з пенсійної реформи та долучився до обговорення пропозицій із медичного забезпечення від ліквідаторів ЧАЕС.

Один із головних напрямків співробітництва народного депутата з громадськістю — це допомога учасникам АТО.

Крім постійної безкоштовної правової допомоги військослубовцям та їх родинам, Кудлаєнко співпрацює із Спілкою «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО». Разом з активістами проводяться благодійні акції, реалізовуються соціальні проекти. Майже півроку у Вінниці за ініціативи Сергія Кудлаєнка та стоматологічного закладу — DENT EDUCATION CLINIC проходив благодійний проект з безкоштовного стоматологічного лікування для учасників АТО та їх родин, а на початку літа народний депутат разом атовцями — вінничанами побував на Сході на форумі волонтерів та учасників бойових дій з усієї України. Результатом є пропозиція створення державної інституції для захисту ветеранів АТО, яка вже опрацьовується у вищих органах влади.

За словами народного депутата, особливою стала зустріч у Вінниці з учасниками АТО – спецпризначенцями під час футбольного турніру на Кубок Героїв Спецназу за участі ветеранів національної збірної України по футболу. Кудлаєнко і сам вийшов на поле зіграти із зірками українського спорту. 

«Анатолій Дем’яненко, Владислав Ващук, Василь Рац, Олег Салєнко, Віктор Мороз, Віталій Косовський – ось такі легенди, відомі нам з дитинства,  показали професійну гру на полі. Це не звичайна спортивна подія, такі спільні заходи об’єднують і надихають  на перемогу та мир в Україні», - написав народний обранець на своїй сторінці у соціальній мережі, а вже наступного дня урочистою ходою, разом із своїми друзями дитинства  – десантниками вшанував пам'ять загиблих Героїв.

Народний депутат є прихильником не тільки футболу, а й здорового способу життя в цілому, тож традиційно, разом із велоактивістами, підтримує всі велозаходи міста і обов’язково сам сідає за кермо байка.

На думку Кудаєнка, сьогодні молодь є генератором найкращих ідей, що заслуговують на підтримку. Народний депутат долучився, разом із багаторічним другом і партнером із соціальних новацій ГО «Гармонія», до екопроекту від студентів–медиків ВНМУ ім. М.Пирогова заради допомоги безпритульним тваринам.

«Lapkam.com — це проект, що спрямований на всебічну допомогу мешканцям притулків, багато тварин потребують лікування, стерилізації, вакцинації, а головна мета – знайти для них новий дім. Із соціальних мереж знаємо, що народний депутат долучався у парламенті до флешмобу за законопроект із посилення відповідальності за знущання над тваринами і має домашніх улюбленців вдома, тож ми не помилилися, коли сподівалися на підтримку наших ідей з його боку. Сергій Кудлаєнко долучився до проекту з готовністю допомогти консолідувати роботу всіх зацікавлених служб», - пояснив активіст проекту, студент ВНМУ, Роман Царук.

У парламенті народний депутат опікується питаннями децентралізації і підтримав у партнерстві з Радою Європи ідею обласного конкурсу для журналістів, що започаткувала Вінницька обласна Рада. Сергій Кудлаєнко нагородив кілька переможців, які бездоганно висвітили у ЗМІ ідеї реформи місцевого самоврядування. На його думку, молоді медійники Вінниччини довели професійність, обізнаність і велику зацікавленість успішними демократичними змінами в Україні.

Народний обранець виявляє неабияку готовність до відкритого спілкування із громадськістю і у Верховній Раді. Парламентські слухання, круглі столи, обговорення в Комітетах — це зустрічі, на які Сергій Кудлаєнко традиційно запрошує представників Вінниччини. Нещодавно парламентар зустрівся із студентами Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ у Верховній Раді.

«Поїздка до вищого законодавчого органу України для студентів–вінничан стала продовженням навчального процесу. В рамках спеціалізації «правознавство» проходить вивчення специфіки роботи виконавчої і законодавчої гілок влади і ось така поїздка до Верховної Ради стала практичним заняттям. Студенти отримали багато корисної інформації, це великий стимул для молоді, вони розуміть – все поряд, доступно і можливості є, але потрібно гарно навчатись і пам’ятати про саморозвиток», - розповіла керівниця делегації, викладач ВТЕІ КНТЕУ  Ірина Білоус.

«Сьогодні багато державних органів влади потребують талановитих молодих фахівців, в тому числі і в законотворчості, відтак — двері Верховної Ради теж мають бути відкритими для молоді», - написав Кудлаєнко на свої сторінці Фейсбук.

Народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко завжди готовий до відкритої співпраці з громадськістю і, якщо окремі проекти є традиційними, або є реагуванням на ситуативні події чи проблеми, то робота громадських приймалень — це, на його думку, важливий і сталий ресурс взаємодії з людьми. Щоденно у приймальнях, що по вул. Соборній, 72, кім 113 та пр. Космонавтів, 30, кім. 304 фахові юристи консультують вінничан із соціальних питань, надають правову допомогу, готують депутатські звернення і запити до органів влади. Разом з тим, Кудлаєнко доволі часто проводить особисті прийоми, інколи і декілька разів на місяць, а нещодавно запровадив новацію — особистий розгляд звернень від вінничан у режимі відеоконференції.

Кілька місяців тому, на запитання журналіста видання «Рейтинг» — чим викликана така увага до особистого спілкування на окрузі, народний депутат пояснив:

«Мої громадські приймальні працюють з 2010 року і фактично не припиняли роботу. Багато вінничан мене добре знають, хочуть поспілкуватися особисто, я не відмовляюся. Особисті прийоми проводжу оперативно, коли присутній у Вінниці та маю час, а люди є завжди, тому що приймальні працюють не у відведені години, а щодня, крім вихідних. Зайшов до громадської приймальні – от вам і прийом організували, поспілкувались, розглянули пропозиції, щось оперативно повирішували. Не люблю відкладати справи на потім. З приймальнями я постійно на зв’язку».

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up