Реформи або реформаторів – що змінити?! (Прес-служба Опозиційного блоку)

Реформи або реформаторів – що змінити?! (Прес-служба Опозиційного блоку)

Кризу вітчизняної економіки відчуває кожна українська родина, оскільки вона впливає безпосередньо на рівень життя пересічних українців, безжалісно втискуючи їх в безгрошів’я, безробіття і безвихідь. Експерти стверджують, що втрати України за 2014 – 2016 рік просто катастрофічні - їх можна порівняти лише з втратами країн Західної Європи після Другої світової війни!

Світова історія знає багато успішних прикладів того, як розвинені країни долали економічні та політичні проблеми, боролись з світовими кризами і соціальними викликами, навіть в умовах війни та післявоєнної розрухи. Кожна країна, по-різному знаходила свій шлях проведення реформування економіки, знаходячи порятунок в оновленні виробництва, залучення новітніх технологій та пошуку нових ринків збуту виготовленої продукції. Ми багато чули про «німецьке» економічне диво, про індонезійське та корейське зростання, про стрімкий китайський розвиток. Власне, прикладом для наслідування може бути сусідня Польща, яка вдало використала свій шанс і забезпечила економічне зростання і гідний рівень життя своїх громадян! До слова, за даними МВФ, в Україні ВВП впав з 4185 в 2013 році до 2005 доларів на душу населення на сьогодні. Такий рівень – це 6,4% від рівня країн ЄС та 16,3% від рівня Польщі.  
 
Мабуть тому то і виїхало до Польщі в минулому році, за офіційними даними, 700 тисяч українців! І покинули вони Україну не через те, що не люблять рідну землю, а через те, що життя в їх рідній країні стало нестерпним: зростає безробіття, падає національна грошова одиниця, зростають ціни на все.
 
Так, тільки  за два з половиною роки влада підвищила тарифи для населення на газ в 8,2 рази, на тепло в 4,6 рази, на електроенергію в 3,3 рази. І це лише комуналка!
 
Українці з острахом чекають на листопад місяць, коли, за попередніми підрахунками, мешканці однокімнатної квартири будуть вимушені заплатити за послуги ЖКГ 1582 гривні, родина з 4-х чоловік, яка проживає в 3-х кімнатній квартирі площею 70 кв., - 4040 грн. Сім’я, яка мешкає в приватному будинку площею 70 кв., метрів  тільки за спожитий газ буде вимушена заплатити близько 2650 грн. Безумовно, система субсидій допоможе окремим українцям компенсувати частину комунальних витрат. Але субсидія не компенсує стрімко зростаючих цін на продукти харчування і ліки, без яких вижити просто неможливо.
 
Все більше і більше українців говорять про те, що реформи, запроваджені владою, не мають в своїй основі головної кінцевої мети – соціальної складової. Влада здійснює реформи не заради добробуту своїх громадян, а подекуди з примусу міжнародної спільноти чи соціально активної частини населення України.  
 
«Нам необхідно допомагати громадянам гідно жити, а не заганяти їх у злидні. В процесі економії державних витрат, влада настільки урізала соціальну складову, що виживати просто неможливо», - висловлює думку депутат Вінницької обласної ради від Опозиційного блоку Сергій Чорноокий.
 
Суспільство усвідомлює ситуацію, що в країні йдуть військові дії і не економити просто неможливо. Але постає питання, скільки ще терпіти і коли стане краще?
 
«Опозиційний блок напрацював програму виходу з кризи, яка передбачає комплекс заходів відновлення економіки з обов’язковим систематичним збільшенням соціальної складової», - наголошує депутат.  
 
Зокрема, Опозиційний блок пропонує невідкладно внести зміни в бюджет на 2016 рік, де передбачити підтримку регіонального розвитку та стимулювання економічного зростання. За рахунок таких виплат економіка отримає додаткову підтримку зростання через стимулювання внутрішнього споживчого та інвестиційного попиту. 
 
На часі реальна податкова реформа, яка повинна ґрунтуватись на зниженні податкового тиску, реформування інвестиційної політики держави, відновлення експортної складової зовнішньоекономічної діяльності нашої країни, відновлення галузевої політики розвитку промисловості із введенням інноваційних технологій. Виконувати усі ці заходи необхідно системно і терміново. Тільки тоді можливо створити нові робочі місця, забезпечити громадян гідною зарплатнею, стимулювати їх само занятість і відповідно підвищити рівень життя в Україні. 
 
«Економіка в Україні почне зростати тільки коли в країні не буде війни. Тоді прийдуть інвестори, тоді запрацюють підприємства, тоді повернуться громадяни», - резюмував Сергій Михайлович.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up