«Ранок з Інтером»: як підготувати дерева до зими? (Пресс-служба Інтер)

«Ранок з Інтером»: як підготувати дерева до зими? (Пресс-служба Інтер)

 

Для збереження екологічної рівноваги кожен дорослий житель України повинен щорічно висаджувати як мінімум два дерева. Однак просто посадити - мало. Треба ще й знати, як за ними доглядати. У програмі «Ранок з Інтером» розповіли, що потрібно робити в кінці осені, щоб підготувати дерева до зими.

Садовий експерт Сергій Коженьовський вважає, що восени дерева вимагають до себе особливої уваги. У цей період потрібно обов'язково робити підживлення рослин. Чим більше вони накопичать поживних речовин, тим простіше їм буде переносити несприятливу погоду.

«До мене звертається багато глядачів, які цікавляться, як удобрювати дерева на зиму і чи потрібно це робити, - каже садовий експерт. - Насправді дерева удобрюють себе самі. І більшість корисних речовин вони можуть отримати з опалого листя. Наприклад, одним з перших на моїй дільниці скидає листя волоський горіх. Це велике дерево приносить багато плодів і дуже багато листя. Плоди ми вже прибрали. Зараз залишилося листя. Його можна використовувати для мульчування і добрива садових рослин».

Відео дня

За словами експерта, щоб підготувати сад до зимівлі, спочатку треба зібрати за допомогою грабель опале листя горіха і висипати їх під плодові дерева. А коли впадуть листя з них - вони допоможуть горіху. Таким чином, дерева отримують і добриво, і мульчування.

«Для мульчування я використовую тільки листя, які впали на доріжку, - уточнює Сергій Коженьовський. - Під горіхом вони залишаються. Багато садівників опале листя спалюють. Інші їх закопують, вважаючи, що на них накопичується багато хвороб і шкідників. Я ж цією методологією користуюся вже багато років. Листя є чудовим добривом, і мої дерева відчувають себе в саду добре всю зиму».

Телеканали «Інтер», НТН і радіо «П'ятниця» закликають українців озеленювати свої міста і приєднатися до всеукраїнської акції «Посади дерево». Також ініціативу інформаційно підтримує TV.ua. Щоб дізнатися, як взяти участь, заходьте на сайт derevo.inter.ua. Кожен з нас реально може вплинути на те, яким повітрям будемо дихати ми і наші діти.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up