Напередодні виборів (Прес-служба Опозиційного блоку)

Напередодні виборів (Прес-служба Опозиційного блоку)

Здається, українці вже звикли до частих підвищень цін на продукти харчування та ліки, до подорожчання тарифів ЖКГ, знецінення гривні та зниження рівня якості життя в Україні. Реагують наші громадяни по-різному: хто виїздить за кордон в пошуках кращого життя, хтось обурюється в соціальних мережах, а хтось обурюється на кухні. Єдине, що їх об’єднує – бажання змін на краще.

Вінниччина не є виключенням, оскільки мінімальний рівень зарплат, пенсій та зростаючі ціни на все без виключення присутнє і в нашій області. І так само, як і по всій нашій державі, подоляни обурюються хто як може.
 
Але все більше обговорюються в суспільстві події, які стосуються теми політичних переслідувань та спроб тиску на опозицію та незалежні ЗМІ.
 
Так, за останній місяць в Україні відбулись доволі резонансні події, які можуть мати політичне підґрунтя.
 
Зокрема, 4 вересня 2016 року відбувся напад ультраправих радикалів на телеканал «Інтер». Його студію підпалили і працівники телеканалу дивом врятувались від загибелі. До сих пір відсутня чітка відповідь щодо замовників цього нападу і відповідне покарання його виконавців.
 
22 вересня в інтернет-просторі з’явилась інформація про намір зняти депутатську недоторканність з депутата Верховної Ради України від Опозиційного блоку Миколи Скорика. Саме він, за неодноразовими повідомленнями ЗМІ, робив усе, щоб підключити міжнародне співтовариство для відновлення слідства щодо трагедії в Одесі, яка відбулась 2 травня та покарання винних у загибелі 50 чоловік.
 
Ще раніше з’явилась інформація про можливе зняття депутатської недоторканності з депутата ВРУ від Опозиційного блоку  Вадима Новинського, який спробував зупинити втручання влади в справи православної церкви. А вже 25 вересня відбулись обшуки в офісах підприємств, які мають відношення до депутата.
 
«Представники нашої політичної сили у Верховній Раді України підіймають важливі для суспільства питання соціально-економічного розвитку України, зокрема питання низьких зарплат і пенсій, не вмотивованого зростання тарифів. Опозиційний блок намагається не критикувати владу без конкретних пропозицій щодо вирішення наболілих питань. Але все одно багатьом це не подобається», - наголосив депутат Вінницької обласної ради від Опозиційного блоку О. Побережець.
 
На думку депутата, ситуація також підігрівається ще й тим, що останні соціологічні опитування українців показують тенденцію до зростання кількості прихильників Опозиційного блоку, які готові підтримати партію на виборах. (https://vn.20minut.ua/Pres-sluzhby/ob-lidiruet-na-vyiborah-v-radu-v-avgustovskom-sotsoprose-press-sluzhba-10544053.html)
 
«За даними соціології, Опозиційний блок, на всеукраїнському рівні має 13 відсотків підтримки. На Вінниччині цей показник може коливатись від 6 до 8 відсотків. Тому й почастішали випадки і спроби знизити таку динаміку», - наголошує депутат від Опозиційного блоку.
 
Чи продовжиться тиск на опозицію та чи почуємо ми інформацію про резонансні події на цю тему, покаже час. Але вже сьогодні політичні експерти вказують на неминучість проведення дострокових виборів в Україні, через масове незадоволення громадян соціальною політикою влади. А перед виборами, можливе посилення тиску, як інформаційного так і адміністративного на представників опозиції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up