«Корисна програма»: як вибрати гриби і не отруїтися? (Прес-служба «Інтер»)

«Корисна програма»: як вибрати гриби і не отруїтися? (Прес-служба «Інтер»)

 У вівторок, 3 грудня, о 10:00 на «Інтері» дивіться новий випуск «Корисної програми», присвячений грибам. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проєкту розкажуть про безпечні та дорогі гриби, навчать їх вибирати, а також розберуться, яку ж користь цей продукт приносить організму.

Печериці, гливи, шиітаке і лісові гриби з давніх часів приваблюють нас своїм смаком і універсальністю. Їх вживають у свіжому вигляді, а також сушать, солять, маринують, консервують. Гриби - дуже корисний, але водночас і підступний продукт. Одні з них можуть бути отруйними та небезпечними для життя, інші — занадто складними в приготуванні. Чим вони корисні для нашого здоров'я? І як вибрати якісні гриби?

«Гриби є прекрасним джерелом рослинного білка і мінералів, - розповідає експерт «Корисної програми», шеф-кухар Артем Радучіч. - Але цінними харчовими властивостями володіють тільки свіжі гриби. Зіпсовані та капелюшки, що полежали, навпаки, приховують багато небезпек. Тому при покупці грибів звертайте увагу на їх щільність і пружність. Пухка структура - яскрава ознака неякісного продукту. Також гриби повинні бути матовими, чистими, без слизу і явних темних плям. Краще пройти повз, якщо ви бачите, що гриб вже втратив вологу і сухий на дотик. А ще не купуйте гриби, якщо у них ніжка на зрізі пориста».

Чим печериці відрізняються від глив? Чому шиітаке називають лікувальними? Які гриби можуть містити підвищену кількість пестицидів і важких металів? Як уберегтися від отруєння? Чи варто їсти їх сирими? І як краще зберігати гриби? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, засновник Музею грибів Андрій Боєчко, шеф-кухар Артем Радучіч, телеведучий Дмитро Чистяков. Корисними порадами поділиться зіркова гостя ток-шоу - актриса Ольга Сумська.

«Найбільше люблю білі гриби, але нікому не раджу їсти лісові гриби сирими: це може мати негативні наслідки, - розповідає Ольга Сумська. - Часто роблю крученики з грибами. Для приготування цієї страви свіжі гриби чистимо і відварюємо, потім ріжемо крихітними скибочками. Додаємо до них ріпчасту цибулю і сметану. Тушкуємо близько 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо готуємо крученики. Чорнослив заливаємо окропом. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками і відбиваємо. У кожне філе загортаємо чорнослив і фіксуємо м'ясо за допомогою зубочисток. Обвалюють в борошні і смажимо на оливковій олії 10-15 хвилин. Коли з'явилася рум'яна кірочка, кладемо крученики в каструлю і заливаємо грибним соусом. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Блюдо готове!»

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений грибам, дивіться завтра, 3 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать інші випуски «Корисної програми».

У середу, 4 грудня, о 10:00 на «Інтері» - розмова про те, на що звертати увагу при виборі тушонки.

Ви збираєтеся в похід, на дачу або просто у вас немає часу і потрібно чимось швидко і смачно нагодувати сім'ю? Тушонка вам у допомогу! Головне, щоб вона була якісна. Чи завжди ми знаємо, що насправді знаходиться в банці? Яке м'ясо найбільш підходить для приготування тушонки? Чи є в ній вітаміни та інші корисні речовини? Як часто і в яких кількостях можна їсти тушонку? Кому вона протипоказана? І які вишукані страви можна приготувати з тушонки? На ці та багато інших питань дадуть відповідь експерти ток-шоу, серед яких - телеведучі Андрій Доманський та Олександр Бондарчук.

У четвер, 5 грудня, о 10:00 на «Інтері» - програма про горіхи.

Античні мудреці вважали їх головною їжею для мозку. А єгипетські фараони навіть забороняли вживати ці плоди простим людям, боячись, що ті порозумнішають і вийдуть з-під контролю. Сьогодні, на відміну від стародавніх часів, горіхи стали одними з найдоступніших продуктів. І при цьому - вони дуже корисні для здоров'я. Горіхи багаті білками, а мінеральних речовин в них удвічі більше, ніж у фруктах. Як вони впливають на наш організм? В якому вигляді горіхи максимально корисні? Чи можуть вони замінити м'ясо? Чим відрізняються різні сорти горіхів? І який з них вважається рекордсменом за кількістю і корисних речовин, і калорій? Зоряний експерт ток-шоу - телеведуча Катерина Виноградова.

У п'ятницю, 6 грудня, о 10:00 в ефірі «Інтера» - випуск «Корисної програми» про рибні консерви.

Сучасний асортимент рибних консервів різноманітний: тунець, сайра, лосось, горбуша, минтай, консервовані краби, кальмари, мідії. Як правильно їх вибирати, зберігати і готувати? Які важливі елементи містяться в рибних консервах і чим вони корисні для нашого організму? З якими продуктами варто вживати консервовану рибу, а з якими краще не поєднувати? І як відрізнити якісні рибні консерви від неякісних? Відповіді на ці та багато інших питань - у черговому випуску «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу - телеведучий Павло Прядко.

А в суботу, 7 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск ток-шоу, присвячений сосискам (повтор від 01.11.2019).

Сосиски - улюблене блюдо всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус? Багато що, якщо не все, залежить від якості продукту і способу його приготування. В якій країні світу живе найбільше поціновувачів цього блюда? Як правильно варити сосиски - в плівці або без? Чи є м'ясо в дешевих сосисках? З чого їх готують? На що варто звертати увагу при покупці? Зірковий гість програми - радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:03 Вінничани вибороли 14 золотих медалей на Чемпіонаті України зі стрільби кульової 20:05 Спека та посуха: синоптики розповіли, коли в Україну повернуться дощі 19:40 У Вінниці знайшли восьмирічну дівчинку Женеву. Дитину шукала поліція (ОНОВЛЕНО) 18:53 На вулиці спека. Як вберегтися від сонячного та теплового удару? Від читача 13:49 На сайті петицій з'явилась петиція, щодо відновлення благоустрою парку Кумбари (Панорама) 18:08 На Вінниччині відкривається сезон полювання на пернату дичину. Правила 17:16 Скільки нам платять? У червні місячна зарплата зросла майже на тисячу гривень! 16:58 Біля Жмеринки поїзд збив чоловіка. Особу загиблого встановили 16:37 Загальна сума боргів на газовому ринку сягнула 114 млрд. грн. – Перша енергетична асоціація України (Прес-служба Вінницягаз) 15:57 Від сьогодні на електрички з Києва будуть продаватися квитки на всі місця 15:30 «Південний Буг» хочуть переробити у багатофункціональний центр. Що в ньому буде? stars 15:00 Вінниця повністю у зеленій зоні. Чи можна залишати «червону зону» карантину? 14:01 Водій Opel закинувся наркотиками та збив 22-річного мотоцикліста на Lifanі 13:30 54 мільйони гривень боргують споживачі Вінниччини за доставку газу (Прес-служба Вінницягаз) 13:28 Ремонт дворів, «Локомотив» та очисні. Моргунов відповів на питання вінничан 12:54 З Писарівки та Щіток до Вінниці за шість гривень: пускають маршрутки 30А та 30Б 12:06 На Вінниччині обмежили рух великогабаритних вантажівок (КАРТА) 11:05 Чергова смерть та в 34 вінничан виявили коронавірус: цифри по районах 10:18 Важливе за вчора. Найцікавіші новини 6 серпня, які ви могли пропустити 09:39 Біля Жмеринки поїзд збив чоловіка. Допоможіть впізнати загиблого (ФОТО) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up