В «СН» визначилися з кураторами місцевих виборів. Кого призначать на Вінниччині?

В «СН» визначилися з кураторами місцевих виборів. Кого призначать на Вінниччині?
  • У кожному регіоні вирішено призначити «уповноважених» для підготовки партії до виборів.
  • Куратором по Вінницькій області стане Аліна Загоруйко.
  • Що відомо про Аліну?

У кожному регіоні вирішено призначити «уповноважених», які будуть готувати партію «Слуга народу» до виборів - від допомоги в підборі кандидатів до відповідальності за підсумковий результат.

Як повідомили LB.ua, кінцевий список нардепів-кураторів затверджується президентом.

— Ця ідея виникла за шість місяців (до виборів, - ред.). Є місцеві еліти, які спілкуються з депутатами. Іноді дуже вже тісно. Для того, щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими «уповноваженими» стануть люди, які не мають прямого стосунку до регіонів. Є кілька винятків - Харків і Чернігів, де будуть представники старої «ЗеКоманди», — запевнило джерело в партії.

Відео дня

Куратором по Вінницькій області стане Аліна Загоруйко

Загоруйко Аліна Леонідівна народилась 11 квітня 1984 року у місті Немирів Вінницької області — українська юристка, юрисконсульт ПП «Українська консультаційна група».

Вона довгий час працювала в Центральній виборчій комісії. У 2019 її називають одним з претендентів на те, щоб очолити ЦВК.

Біографія

Аліна Загоруйко незаміжня. Є одна дитина: син Іван.

Диплом юриста Аліна отримала в Академії муніципального управління (Київ).

У шостому скликанні Верховної Ради (2007-2012) Аліна Загоруйко була помічником народного депутата, представника «Блоку Юлії Тимошенко» Віктора Швеця. Вона працювала на громадських засадах.

Крім того Загоруйко була старшим консультантом комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Пізніше перейшла на посаду головного консультанта управління забезпечення діяльності членів Комісії Секретаріату Центральної виборчої комісії. Була помічником члена ЦВК Юлії Швець (дочки Віктора Швеця).

У 2016 році прізвище Загоруйко значилася в списку пропозицій на нових членів Центральної виборчої комісії від "Блоку Петра Порошенка" Солідарність ".

У березні 2018 року залишила роботу в ЦВК заради посади юрисконсульта ТОВ «Українська консультаційна група». Під час президентських виборів 2019 року вона була довіреною особою кандидата Володимира Зеленського в Центральній виборчій комісії.

Влітку того ж року Аліна Загоруйко взяла участь на позачергових парламентських виборах. Вона була 59 в списку партії "Слуга народу".

У дев'ятому скликанні Верховної Ради новоспечений народний депутат увійшла до складу комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Загоруйко очолює підкомітет з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії. Також вона є членом Постійної делегації в Парламентській асамблеї ГУАМ і групи з міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою.

У вересні 2019 року в ЗМІ з'явилася інформація, що Аліна Загоруйко - один з основних кандидатів на зайняття посади глави ЦВК.

Аліна Загоруйко, за інформацією сайту my.ua/persons, в серйозних конфліктах помічена не була.

Декларація

В останній раз Аліна Загоруйко подавала електронну декларацію в березні 2018 року після звільнення з Центральної виборчої комісії. На правах безоплатного користування вона жила в київській квартирі площею двадцять чотири квадратних метрів.

Ніякого рухомого майна, включаючи автомобілі у Аліни не було. Річна зарплата в Центральній виборчій комісії склала сто сімдесят одну тисячу гривень. Банківських рахунків у Загоруйко не було. Готівковими коштами вона задекларувала чотириста п'ятдесят тисяч гривень.

Нагадаємо, що місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up