Жовтий рівень загрози: на Вінниччину суне циклон з хуртовиною. Що необхідно знати?

Жовтий рівень загрози: на Вінниччину суне циклон з хуртовиною. Що необхідно знати?

Від сьогодні, 12 грудня 2018 року, погода почне різко погіршуватися. Що радять людям та водіям, читайте далі.

На 12-13 грудня на Вінниччині оголосили штормове попередження. Синоптики прогнозують сильний сніг  місцями, хуртовину та ожеледицю.

За інформацією  Вінницького обласного центру з гідрометеорології, 13 грудня місцями сильний, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, місцями пориви вітру 15-20 м/с. Приріст снігового покриву 15-20 см. На дорогах ожеледиця.

Така погода може призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Відео дня

У Вінницькій ОДА зазначають, що погодні умови становлять другий (жовтий) рівень загрози – порушення руху автотранспорту, роботи електричних мереж, комунального господарства.

Необхідно:

  • обережно поводитись у зоні пролягання електромереж. У разі виявлення обриву електродротів негайно повідомити районні-міські електромережі та сусідів; забезпечити охорону обірваного проводу до прибуття ремонтної бригади;
  • власникам автомобільного транспорту по можливості утримуватись від поїздок;
  • вибирати швидкісний режим, який забезпечував би своєчасне гальмування, під час руху в колоні збільшувати дистанцію між автомобілями - не менше 50 м;
  • не залишати автомобільний транспорт на узбіччі чи проїжджій частині, що перешкодить роботі снігоприбиральної техніки;
  • надавати допомогу пристарілим і хворим людям, які вимушено знаходяться на вулиці. 

Тоді як комунальники протягом 12-13 грудня будуть працювати в посиленому режимі.

— У нас техніка у повному складі буде розчищати дороги та тротуари міста від снігу. Наразі вже частина техніки виїхала посипати вулиці протиожиледною сумішшю. За необхідності залучимо додаткову снігоприбиральну техніку, — казав начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

Як повідомили у міському департаменті житлового господарства, з 06:00 вийдуть розчищати сніг у подвір’ях багатоповерхівок близько 620 двірників.

Читайте також:

Дощ, сніг та шторм: в Україну увірветься активний циклон (Прогноз на тиждень) 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Задунайский Торонтуй

    Думал, нет, не может быть, чтобы Бобрусь что-то не сморозила и точно: "пристарілим", это по какому? Такого слова я не встречал у Тараса Шевченко.
  • Oksana Repinska

    Дякую!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up