"Жовтий" рівень небезпеки: Вінниччину знов накриє гроза та шквал

"Жовтий" рівень небезпеки: Вінниччину знов накриє гроза та шквал

Вінниччина та більшість областей України потрапили під жовтий рівень небезпечності. Прогнозують грозу та шквали.

За даними УкрГідрометцентру, 8-9 червня в Україні грози.

— 8 червня у більшості західних, центральних, Одеській, Сумській та Харківській областях, 9 червня на Правобережжі країни, місцями град та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий), — йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим оголосили I рівень небезпеки (жовтий) в ряду областей. Вінниччина у переліку.

Відео дня
  • I ступінь – Погодні умови потенційно небезпечні – Погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується зберігати підвищену уважність та обережність, слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погодних умов.

Сплануй свій маршрут та відпочинок заздалегідь. Ось рятувальники радять у таких ситуаціях:

  • Підготуйтесь до відключення електромережі, звернути увагу на газові крани та вогонь у грубах.
  • Приберіть майно з двору та балконів у будинок (підвал), обріжте сухі дерева, що можуть завдати шкоди вашому житлу, машину поставте у гараж.
  • Не ставте ліжко біля вікна з великими шибами.
  • Щільно закрийте вікна, двері, горищні люки і вентиляційні отвори.
  • Тримайтеся якомога далі від будинків, стовпів електромереж, високих парканів та іншого.
  • Не паркуйте авто біля старих будинків та дерев.
  • За можливості краще цього дня залишитися вдома.

До речі, за прогнозом УкрГідрометцентру у Вінниці опади протримаються ще декілька днів. З середи, 12 червня, буде спекотно та без опадів:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надежда Филипская

    Невозможно уже терпеть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up