В Україні вдарять морози до -23: коли та на скільки прийде похолодання

В Україні вдарять морози до -23: коли та на скільки прийде похолодання
  • Синоптики попереджають про значне похолодання. Місцями по Україні очікується до -23 градусів морозу.
  • Чи будуть опади, на скільки похолодання та що чекати вінничанам — у матеріалі.

Укргідрометцентр попереджає про погіршення погодних умов. Частина країни у жовтій погодній зоні через ожеледицю. Така ситуація ще втримається кілька днів.

— 11-12 січня на дорогах країни, крім південної частини, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий), — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Синоптик Наталка Діденко у фейсбук пише, що на Маланки й Василя в Україну прийдуть серйозні справжні морози. Попереджає, що 12-14 січня у нічні години температура повітря в більшості наших областей знизиться до -12-18 градусів.

— Вже на Василя вдень, 14 січня, та протягом вихідних, 15-16 січня, стовпчики термометрів вирушать угору — знову почнеться чергове потеплення до невеликих «мінусів» та відлиги, — зазначає синоптик.

Щодо завтра, 11 січня — до нас потроху заходитиме холодне арктичне повітря. Температура повітря протягом дня вівторка становитиме 2-6 градусів морозу, на Сході від 3 морозу до 2 тепла, у південній частині близько нуля, в Криму до +3+5 градусів. Карта.

Опадів майже не буде. Одна втримається сильний рвучкий вітер.

Також, як повідомляє meteoprog, про сильні морози попереджає синоптик Ігор Кібальчич, Каже, що арктичне повітря заходитиме поступово починаючи із західних та північно-західних областей країни. У четвер-п'ятницю помірні, подекуди сильні морози охоплять більшу частину України.

— У четвер та п'ятницю, 13-14 січня, очікується найхолодніша погода з температурами вночі -17...-12 °С, у Карпатах до -23...-18 °С; вдень у межах -13...-8 °С. У Луганській та Донецькій областях збережуться більш високі показники: вночі -10...-5 °С, вдень -6...-1 °С.  Крім того, під впливом малорухомого атмосферного фронту, 13 січня у східних, центральних та південних областях пройде невеликий сніг. На дорогах, як і раніше, утримається ожеледиця, — передає синоптик. — У найближчі сім діб в Україні пануватиме класична зимова морозна погода з достатньою кількістю сонячних днів та періодичним випаданням снігу.

У Вінниці, за прогнозом Укргідрометцентру, найхолодніше буде 12 та 13 січня. Опадів поки не буде, перший сніг на цьому тижні прийде у суботу, 15 числа. 

 

Читайте також:

У Вінниці зупинили авто за кермом якого був п'яний поліцейський

Кол-центр банку у колонії. Засуджені ошукали українців на понад пів мільйона гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up