Снігопади, заметіль та мороз: синоптики розповіли про погоду на тиждень (КАРТА)

Снігопади, заметіль та мороз: синоптики розповіли про погоду на тиждень (КАРТА)
  • На Україну суне циклон та атмосферний фронт.
  • Синоптики прогнозують снігопади та штормовий вітер.
  • Щоб погода не застала вас зненацька, подивіться прогноз на наступний тиждень (19 – 25 листопада 2018 року).

Україну накриє друга хвиля снігопадів і морозів. Про це повідомив народний синоптик Леонід Горбань.

«Другий підхід хвилі похолодання прораховується з 19 по 25 листопада. Морози будуть ще сильніше: до 5-9 градусів нижче нуля. Також будуть снігопади і далі в розрахунках опадів немає», — заявив Горбань.

Прогноз погоди від синоптика Наталки Діденко

«У неділю атмосферний фронт принесе ускладнення погоди в північні, західні області та на Вінниччину. Дощ змішуватиметься з мокрим снігом. Очікується налипання мокрого снігу, подекуди ожеледь та ожеледиці на дорогах», - повідомляє Діденко у своєму метеоблозі.

Відео дня
blockquote>

У понеділок, 19 листопада, як прогнозує синоптик, у західних та північних областях складна погода втримається, випадатиме дощ та мокрий сніг, ожеледиця може провокувати значні затори та ДТП на дорогах. На решті території України переважатиме суха, хоча й хмарна, погода.

У вівторок, 20 листопада,  опади переважно у вигляді дощу очікуються в західній частині, схід, північ, центр та південь отримають від атмосфери максимум хмарність та тумани. Температура повітря далеко від нуля не втече, у нічні години – до 4 морозу, впродовж дня передбачається 0+5 градусів.

«У наступні середу-четвер, 21-22 листопада, в Україну прийде суттєве ускладнення погоди. Циклон з південного заходу», - написала Діденко на ФБ.

За її прогнозами, розпочнуться сильні опади та зніматиметься сильний вітер.

 

Прогноз погоди від Укргідрометеоцентру

На понеділок, 19 листопада, Гідрометцентр оголосив штормове попередження.

«Вдень у південних та центральних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, у південній частині сильні опади, у південних областях, Криму та Приазов'ї пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах України подекуди ожеледиця», - йдеться у повідомленні.

У понеділок, опади очікуються на більшій частині території країни - на заході, півночі та в центрі це сніг, а на півдні і південному сході дощ з мокрим снігом. Середня температура повітря вдень в Україні - від 1 градуса морозу до 2 градусів тепла.

20 листопада, у вівторок, синоптики прогнозують мокрий сніг у всіх областях України. Найхолодніша погода очікується в східних і північних регіонах. Вночі стовпчик термометра опускатиметься до 4 градусів зі знаком мінус. У денні години Гідрометцентр прогнозує від 1 до 3 градусів тепла у всіх областях.

21 листопада, в середу, за прогнозами синоптиків, погода продовжить погіршуватися. Всю країну накриють дощі і мокрий сніг. При цьому в нічні години потеплішає на один-два градуси, удень повітря буде прогріватися до 1-3 градусів зі знаком плюс.

У четвер, 22 листопада, очікується по всій Україні сніг. На заході – снігопади посиляться, а на півдні прогнозують дощ зі снігом. На вулиці також похолодає до 4-5 градусів морозу вночі.

Варто зазначити, наприкінці листопада до України завітає по-справжньому холодна погода, нічна температура впаде до -15 градусів. Про це в ефірі "Прямого" розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Дуже велика імовірність того, що зима буде теплою, середня температура зимового періоду буде вищою за норму на 2-3 градуси. Проте це не означає, що не буде періодів похолодання. Вони обов'язково будуть і можуть бути достатньо жорсткими», - розповів він.

Читайте також: Ще один прогноз на зиму: вона буде теплою, але мокрою

Директор Укргідметцентру Микола Кульбіда з прогнозом погоди на зиму:

А ось яку погоду прогнозують на тижні (19 – 25 листопада) у Вінниці:

Нагадаємо, у листопаді за годину можна буде побачити від 10 до 15 метеорів Леоніди. Їх видно неозброєним оком, якщо щастить із погодою. Найліпше спостерігати за небом після півночі й аж до світанку.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Zahra Tatyana Islam Gerasimchuk

    Мухамед Альмасрі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up