Синоптики попередили українців про різке погіршення погоди

Синоптики попередили українців про різке погіршення погоди
  • В Україні оголосили перший рівень небезпечності погодних умов. Передають ожеледицю та сильний вітер. Не обійдеться і без опадів.

Синоптик Наталка Діденко каже, що до нас йде сильний вітер та опади у вигляді мокрого снігу.

— Сильний західний, північно-західний вітер із штормовими поривами до 15-22, місцями до 25-27 метрів за секунду. На високогір'ї Карпат може бути й більше, — пише синоптик у фейсбук. — Опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ. На Сході, південному сході та в Криму — переважно сніг.

Діденко додає, що 14 січня вдень потепліє до 2 морозу — 4 тепла.

Відео дня

Важливо. Цієї ночі ще поморозить східну частину, -8-14 градусів, у центральних областях вночі очікується -3-8 градусів.

Сайт «Синоптик» у Вінниці на 14 січня прогнозує мокрий сніг 0+3 градуси. Буде хмарно та вітряно. Також вінничан попереджають про ожеледицю.

Правила поведінки під час сильного вітру:

  • Всі вікна в будинку або квартирі при сильному вітрі повинні бути щільно закриті. З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.). 
  • Опинившись на вулиці слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев. Озирніться навколо, потрібно бути подалі від усього, що може відірватися, зламатися і впасти на голову. Не можна підходити до обірваних проводів і дерев, тому що вони можуть впасти.
  • У разі сильного раптового пориву вітру, за можливості, сховайтеся в найближчому приміщенні або природному укритті до його стихання.
  • Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт, тому що дерево може впасти або розламатися його гілки, які також можуть бути небезпечні при падінні. Також особливо небезпечні гнилі і старі, а також самотньо стоячі дерева.
  • При падінні дерев чи гілок, травмуванні людей негайно інформуйте екстрені служби за телефонами «101» або «103».

 

Читайте також:

Оновлення Турхабу на Соборній: фасад підсвітили, а локацію навколо озеленять

Переважно невакциновані. Реанімації вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 68%

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up