Не ризикуйте життям. Рятувальники просять не виходити на тонку кригу

Не ризикуйте життям. Рятувальники просять не виходити на тонку кригу
  • На водоймах уже місцями є крига, але вона ще небезпечна. Вінницькі надзвичайники нагадали правила поведінки у такій ситуації.

— Попри те, що температурний показник сягнув позначки нижче нуля, – рятувальники застерігають, що виходити на лід наразі зарано. Неміцна крига становить пряму небезпеку для здоров'я та життя тих, хто вирішить знехтувати попередженням надзвичайників, — йдеться у повідомленні ДСНС. — Шановні громадяни! Візьміть до уваги кілька порад щодо правил поведінки поблизу та на водоймах на початку зимового періоду, коли крига ще надто тонка.

Варто пам'ятати наступне:

  • виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;
  • забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;
  • забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайте спиртні напої біля водойм;
  • пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.

— Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, — не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101, — додають у прес-службі рятувальників.

Відео дня

Відзначимо, що за 11 днів 2021 року в області уже стався один нещасний випадок на воді. На жаль, смертельний.

Очікуються морози до -20

У Вінниці до кінця цього тижня ставатиме дедалі прохолодніше. Стовпчики термометрів з -3 виростуть до -20.

Сайт sinoptik.ua дає такий прогноз з 11 по 17 січня:

 

Читайте також:

Торік у Вінниці розчистили понад кілометр Південного Бугу

Через адмінреформу з 4 січня у структурі поліції відбудуться зміни

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up