Глобальне потепління не заважатиме: морози цієї зими нікуди не подінуться

Глобальне потепління не заважатиме: морози цієї зими нікуди не подінуться
  • Попри глобальні зміни клімату й часткове зміщення зміни пір року, зими в Україні з часом не зникнуть.
  • Наступна зима може відзначитися перепадами температури повітря, українців чекає холодна погода у грудні, січні та лютому.

Про це розповіла Вазіра Мартазінова, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН (УкрГМІ), повідомляє Обозреватель. Вона заперечила висловлювання народних синоптиків, мовляв, через кілька десятків років у нас може більше не бути зим.

— Це не так. Зима нікуди не дінеться. Ми не в Антарктиді живемо. Холодні зими в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління. Зміну пір року воно не скасує, — уточнила кліматологиня.

За її словами, зиму визначає положення Землі щодо Сонця. І навіть якщо сезони можуть ставати нестійкими й змінюватися, вони все одно залишаються.

Відео дня

Мартазінова підкреслила, що минула зима в Україні була морозною і сніжною. Зокрема, сильні снігопади спостерігалися у лютому, а температура повітря іноді опускалася до -20 °С.

Вона додала, що найближчої й наступних зим українці теж зіткнуться із великими перепадами температур, сильними морозами.

— Наукова світова спільнота розглядає в основному вплив забруднення атмосфери на зміну клімату. Але є ще й інші фактори, які протягом усієї історії Землі чинять набагато більший вплив, ніж людська діяльність, — пояснила Мартазінова.

 

Читайте також:        

МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Лариса Куршпетова

    Якось неочiкувано. 🤔
  • Люда Березюк

    Ото дивина- зимою буде холодно
  • Людмила Пастушенко

    У грудні, січні, лютому буде холодно 😂, а як ще по іншому, , капець 😂😂😂
  • Andrej Melnichuk

    Такий прогноз і я можу написати!
    В Грудні, Січні та Лютому можливі морози, сніг, морози, тумани і опади!!🤣🤣🤣

keyboard_arrow_up