За кордон, за музикою, за настроєм: 8 кращих фестивалів Європи цього літа

За кордон, за музикою, за настроєм: 8 кращих фестивалів Європи цього літа
Фестивалі на будь-який смак в улюблених містах Європи
  • Багато хто вже спланував свою літню відпустку, а дехто ще вагається.
  • У когось вже є намічений маршрут, а хтось і гадки не має чого бажає.
  • На перший і другий випадок ми підготували підбірку крутих європейських фестивалів, які точно можуть вплинути на плани відпустки.

 

Mad Cool – Мадрид, Іспанія

Фестиваль під палючим сонцем Іспанії проводять вже втретє. У цьому сезоні організатори пообіцяли сучасний рок та багато танцювальних новинок.

Серед запрошених гостей: Alice in Chains, Depeche Mode, Eels, Jack White, Massive Attack, MGMT, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Tame Impala, Underworld.

Судячи з імен, то захід повинен залишитися в пам’яті надовго. До речі, організатори пропонують квитки + проживання в чотиризірковому готелі.

Відео дня

Коли: 12-14 липня

Скільки коштує: 85 євро/день, 600 євро/три дні та проживання в готелі

Dekmantel  – Амстердам, Нідерланди

Справжню вечірку очікують жителі Амстердаму і туристи, адже фестиваль збирає відомі ді-джейські імена. Квитки на всі дні фестивалю розібрали зі швидкістю світла, проте ще є можливість купити одноденні або дводенні пропуски на фестиваль. Тому часу зволікати немає Orbital, Tangerine Dream, Four Tet, Jamie xx, John Talabot, Ricardo Villalobos, Shackleton, The Bug, Тім Хекер, Clark presents Death Peak чекати не будуть.

Коли: 1-5 серпня

Скільки коштує: 32 євро/квитки на концерти 1 або 2 серпня

Off – Котовіце, Польща

Територіально найближчий європейський фестиваль нашого списку. І один із найдешевших. Тут немає гучних музичних імен, проте достатньо гуртів та виконавців, які можуть сподобатися із першої ноти: Тhe Brian Jonestown Massacre, Мозес Самні, King Ayisoba, Turbonegro, Grizzly Bear, Джон Маус, Aurora.

Коли: 2-5 серпня

Скільки коштує: 75 євро на всі дніh

Øyafestival – Осло, Норвегія

Атмосферний норвезький фестиваль запрошує на виступи Кедріка Ламара та гурту Arctic Monkeys. Звичайно, крім них щодня із 6-ти сцен фестивалю будуть лунати хіти і нові пісні безлічі європейських виконавців. Жанри, в яких виступатимуть артисти найрізноманітніші: від репу та хіп-хопу до джазу в найкращих його традиціях. Сайт фестивалю анонсує біля 300-т виступів. Це буде справжній музичний вибух.

Щоправда, квитки на захід коштують немало, та й перебування в Осло обійдеться в копійочку. Тому радимо звернути увагу на бюджетні варіанти проживання, так як кемпінг цього року на фестивалі організатори не облаштують.

Коли: 7-11 серпня

Скільки коштує: 310 євро на всі дні

Sziget – Будапешт, Угорщина

Програма фестивалю не те щоб насичена, а занадто насичена. Кількість популярних імен вражає: Лана Дель Рей, Кедрік Ламар, Аврора, Nothing But Thieves, KSHMR. Крім того, серед списку зарубіжних виконавців є і українське ім’я. Гурт ONUKA теж є серед запрошених. З повним списком виконавців можна ознайомитися на сайті фестивалю.

Коли: 8-15 серпня

Скільки коштує: 325 євро/ за 7 днів, 79 євро/день

Flow Festival – Гельсінкі, Фінляндія

Фестиваль позиціонує себе не тільки як музичний. Мистецтво у загальному розумінні теж має місце тут. Скульптури, інсталяції, шоу мильних бульбашок. Власне кажучи, все, що прийдеться до смаку відвідувачам. Крім того, організатори теж зібрали достатню кількість відомих імен. Arctic Monkeys, Кендрік Ламар, Лікке Лі, Tangerine Dream, Patti Smith, Bonobo, Шарлотта Генсбур, Grizzly Bear, Mura Masa, Shame та інші.

Крім того, на території буде діяти фестиваль вуличної іжі.

Коли: 10-12 серпня

Скільки коштує: від 99 євро на один день


End of the Road – графство Дорсет, Великобританія

Англійський фестиваль, який може стати найкращою подією, яка трапилася з вами цього літа. Він буде проходити в британському лісі, за 160 км від Лондона.

Серед виступаючих Vampire Weekend, St. Vincent, Feist, Yo La Tengo, Джон Кейл, Джулія Холтер, Idles, Shame, Кейтлін Орелія Сміт, Арієль Пінк. І це переважно ті виконавці, які влаштують гітарні виступи, що додадуть ще більшої атмосферності заходу.

Коли: 30 серпня - 2 вересня

Скільки коштує: 240 євро на всі дні (кемпінг у вартості)

Загалом, хедлайнери більшості фестивалів – одні й ті самі імена. Тому вибір залежить лише від місця проведення та ціни. Атмосфера, міста та країни підібрані ідеально. Отже, гарні враження та фото гарантовані. 




 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Знание - сила

    Самая лучшая жизнь "за кордоном".
  • З.А.Глядач

    От,зараз все покину і попруся на "хвестиваль" до Норвегії чи Великобританії.
  • Задунайский Торонтуй

    Котовіце, ага. Гельсінкі! Хочется блевать...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up