Вінничан запрошують на вікенд мандрівників Camino Podolico. Програма та маршрут

Вінничан запрошують на вікенд мандрівників Camino Podolico. Програма та маршрут
  • У Вінниці на Території SUN (вул. Маяковського, 243) вже вдруге відбудеться Вікенд мандрівників, який буде присвячений пішим- і веломаршрутам та стане частиною майбутнього проєкту під назвою Camino Podolico.
  • Захід відбудеться 5-6 червня просто неба з дотриманням заходів протиепідеміологічної безпеки.

— На тлі боротьби з пандемією COVID-19 і значного скорочення масових заходів ця подія стане ковтком свіжого повітря для усіх, хто скучив за подорожами або давно планував їх розпочати, — повідомляють у вінницькій мерії. — Програма Вікенду розкриє тонкощі планування мандрівок, дасть змогу почерпнути тревел-досвід з різних куточків України, а ще забезпечить відпочинок на свіжому повітрі та можливість долучитися до першопрохідців нового туристичного проєкту Поділля, який планується включити до міжнародного маршруту Шляхів святого Якова.

Участь у заході – безкоштовна. На Території SUN між 4 і 6 червня буде можливість розмістити намет.

Програма

У перший день Вікенду досвідчені мандрівники, активісти та тревел-блогери будуть розкривати свої навички проходження піших та веломаршрутів, поділяться корисними лайфхаками по підготовці до подорожей та розкажуть цікаві історії, які траплялися з ними під час мандрів. Серед спікерів - автор тревелогів Максим Беспалов, відеоблогер Сергій Нагорний, творці тревел-проєктів «Хащі» і «Двоколісні хроніки». Програма першого дня завершиться атмосферним виступом етно-ф’южн гурту Folknery.

Відео дня

На другий день події всі охочі зможуть пройти одними з перших частину майбутнього Подільського шляху святого Якова. Шлях святого Якова - це міжнародний культурний маршрут, який бере свій початок від паломницької дороги до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Чимало країн уже інтегрувались у мережу St James’ Ways. Проєкт Camino Podolico може стати поштовхом до створення екскурсійних шляхів по всій Україні та з'єднання їх з європейськими маршрутами.

Маршрут

Цей піший маршрут сполучить 10 громад від Вінниці до Кам’янця-Подільського історичною дорогою через місто Бар.

Учасникам Вікенду мандрівників запропонують пройти частину маршруту — з Вінниці до Селища. Після проходження цієї дистанції у Селищі на них чекатимуть цікаві активності, зокрема прогулянка по залишках старовинного Черленківського замку та візит на кінну ферму поблизу мальовничого озера.

Таким чином абсолютно кожен учасник Вікенду навіть без глибокого досвіду піших подорожей зможе відчути себе частинкою нового культурного маршруту. По завершенню заходу найзавзятіші мандрівники можуть далі тестувати Подільський шлях святого Якова та продовжити свій маршрут до Бару і Кам'янця-Подільського.

Деталі заходу і його програма будуть з’являтися на сторінці Фейсбук-події «Вікенд мандрівників».

Подію організовує департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради та Барська міська рада у партнерстві з турклубом «Бідняжка» та мережею туристичних магазинів Gorgany.

 

Читайте  також:

Перекриття дороги та перевірка документів. СБУ попереджує про навчання

Учаснику ООС потрібна операція за 100 тисяч гривень. Родина благає про допомогу

У горах травмувався 33—річний турист з Вінниці. Подивіться відео, як його рятували

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    покажiть фото самої Території SUN
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up