Найцікавіші фестивалі березня: де зустріти весну?

Найцікавіші фестивалі березня: де зустріти весну?
Максим Бережнюк, один із музикантів, що виступатимуть на Contemporary Music Days у Вінниці. Гратиме у дуеті разом із піаністом Максимом Шоренковим.
  • У підбірці - чотири фестивалі березня, у половині з яких так чи інакше задіяні вінничани.
  • Вибір великий: провести березень під гітарні рокові рифи чи під акорди етно-джазу, а, можливо, і долучитись до цінителів театрального мистецтва

Перший місяць весни - і одразу ж буйство мистецьких заходів на будь-який смак.  Вибір доволі великий: можна “здичавіти” разом із хедлайнерами фестивалю “Дикі музікі”, де, до речі, збирається виступати і вінницький гурт “Не лізь, Бо вб’є”. А можна задумливо послухати гру на світломузичних нитках у Вінницькій обласній філармонії - і визначити для себе, чи ви - поціновувач авангарду, чи краще б вам вже на той джаз до Києва майнути.

Фестиваль “Дикі музікі”

Коли: 24 березня

Де: MonteRay Live Stage, Київ, вул. Прорізна, 8

Відео дня

Ціна: 200-250 грн

На сцені виступатимуть популярні українські гурти: гуцул-метал бенд KARNA та “Мольфа”(Івано-Франківськ), “Чумацький Шлях” (Хмельницький), DISTiNcT (Ужгород),  столична OMANA та вінницькі “НЕ лізь, БО вб'є”.

“На сцені клубу «MonteRay Live Stage», в самому центрі столиці, збереться надзвичайний лайн-ап і подарує вам вечір справжньої української музики! Перший фестиваль такого формату в Києві в 2018 році. Гуцульські мотиви, рифи Поділля, смак дзвінкого вокалу Волині, неймовірна велич Галичини і це ще не все!” - анонсують організатори.

ХVII міжнародний джазовий фестиваль “Єдність”

Коли: 16-17 березня

Де: Київський національний театр оперети (Велика Васильківська, 53/3)

Ціна: 100-600 грн

За попередні 16 років у фестивалі взяли участь 838 музикантів з 30 країн. Українські джазмени сімнадцятої ”Єдності” - Енвер Ізмайлов, Володимир Соляник та «Київ Арт Ансамбль», Маша Видренко та «Eclectic Sound Orchestra» під керівництвом диригента Сергія Лихоманенка – всі з України.

Також у програмі є литовське тріо «Infiltrators» в складі: Яна Максимовича (саксофони), Дмітрія Голованова (фортепіано), Аркадія Готтесмана (ударні) і скандинавський дует: трубач Торе Йохансон, з Норвегії та піаніст Ларс Янсон, зі Швеції.

Окрім того, на фестивалі можна буде почути італійського піаніста та композитора Габріелє Дінаро. І справжнім відкриттям для глядачів, як обіцяють організатори, стане виступ українського етно-фанкі гурту ShockolaD.

"Чеховфест", Суми

Коли: 21-31 березня

Де: Театр драми та комедії Щепкина та Театр для дітей та юнацтва

Ціна: від 100 до 290 грн

Фестиваль відбудеться у Сумах уже вшосте. За 10 днів планується поставити 11 вистав, серед яких більшість привезені театрами з інших міст (Львів, Київ, Одеса і т. д.).

Відкриє фестиваль відома акторка Ада Роговцева. Вона грає у виставі "Свідоцтво про життя" за власною книгою, а режисером постановки є її дочка Катя Степанкова.

Далі, 23 березня на сумчан та гостей міста чекає виступ Київського академічного молодого театру з комедією "Потрібні брехуни", а 25 березня стане подарунком поціновувачам класичних п'єс: Львівським академічним театром естрадних мініатюр буде представлений "Гамлет". Закриватиме фестиваль 2018 Національний академічний театр імені І. Франка виставою "Незрівнянна" з Анатолієм Хостікоєвим та Ольгою Сумською.

Contemporary music days in Vinnytsia

Коли: 16-17 березня

Де: Вінницька обласна філармонія

Ціна: 50-70 грн за 1 концерт. Або за 150 гривень можна придбати мультиквиток - пропуск на усі 4 концерти.

Фестиваль CONTEMRORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2018 буде складатися із чотирьох концертів, які поєднуватимуть у собі музичну класику, авангард і сучасну візуалізацію.

Перший день фестивалю буде відкриватися духовною музикою. Це буде проект, який презентують для вінничан кияни, також композитори, які мешкають у західній Європі, але пропагують українське сучасне мистецтво. Другою складовою проекту стане відомий хор "Alter Ratio". А осучаснять дійство відеотехнології та діджей.

Другий концерт першого дня фестивалю - це світломузичний перфоманс “Нитки Шоренкова”.

Другий день проекту буде цікавий гумористично-авангардним проектом “Хвилина реклами”. Це проект Сергія Пілютікова, музичного “обличчя” каналу “СТБ”.

Закривати фестиваль CONTEMRORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA будуть класикою — відомою містерією Ігоря Стравінського “Історія солдата”. Прем’єра твору відбувалась у жовтні 2016 року у Львові. Вінниця - друге місто в Україні, яке побачить “Історію солдата”, перекладену українською.

Фото за посиланням http://kyivmusiclabs.com/2017/04/25/5048/

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up