Карантинна екзотика. Які теплі країни пропонують свій незабутній релакс цієї зими?

Карантинна екзотика. Які теплі країни пропонують свій незабутній релакс цієї зими?
  • Серед зими хочеться ближче до тепла. В докоронавірусну епоху питання, де позасмагати, коли за вікном сніги, не стояло. Але куди полетіти цієї зими, коли більшість країн закриті для українців? 
  • Ми зібрали список теплих країн, які відкриті для подорожей цього року.
  • Розповімо про ціни на тури та карантинні умови в'їзду. А також враженнями від відпочинку на теплих курортах у зимовий час ділитимуться вінничани.

Коли зима і карантинні обмеження набридли, хочеться полетіти в теплі краї, погрітися на сонячних пляжах, відвідати цікаві місця, спробувати екстрим. В цій публікації ми розповімо, які країни для вінничан є доступними, за яку ціну, і які карантинні обмеження там зараз є. Перед тим, як збиратись у подорож, вам все ж варто уточнити умови в'їзду та перебування в тій чи іншій країні, адже правила постійно змінюються.

Єгипет

Найпопулярніший регіон для недорого пляжного відпочинку. Єгипет багатий не тільки на безвітряні бухти, а й на історичні та культурні пам’ятки, тут є свій неповторний дух старих базарів, колорит древніх міст. Для любителів активного відпочинку тут є чим зайнятися: дайвінг, віндсерфінг, кайтинг, також сафарі в пустелю. Взимку температура в різних регіонах Єгипту коливається від 23 до 25 градусів вище Цельсія, вночі опускається до 13. При цьому температура води тримається в межах 21-23 градусів. Взимку в Єгипті буває вітряно, що часто стає на заваді пляжному відпочинку, зате це ідеальні умови для екскурсій в Каїр та Люксор. Одна з приємних особливостей подорожей в Єгипет взимку — низькі ціни, особливо після новорічних свят.

Відео дня

Умови в’їзду: наявність негативного ПЛР-тесту на Covid-19 (англійською мовою). Тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду в країну.

Тури до Єгипту: від 200 у.о з авіа, проживанням і харчуванням.

Дубаї

Ще одним досить популярним напрямком для зимового відпочинку — Дубаї. Тут і величезні хмарочоси, й сонячні пляжі, і, навіть, гірськолижний курорт серед пустелі. Дубаї вражає своїм розмахом та багатством, та навіть серед дорогих автомобілів та розкішних будівель можна знайти автентику старого міста та колорит. Ідеї для активного відпочинку: сафарі на джипах в пустелю, політ на літаку чи стрибок з парашутом, риболовля, вечеря у бедуїнів. Взимку погода помірна, температура повітря 22-25 градусів вище нуля.

Умови в’їзду: поліс медичного страхування, що покриває Covid-19 та заповнений на англійській мові та обов’язково роздрукований Сертифікат (Сertificate polymerase chain reaction (PCR) swab test), який підтверджує негативні результати тесту на COVID-19. За наявності біометричного паспорту віза не потрібна.

Тури в Дубаї: від 300у.о. з авіа та готелем.

Мальдіви

Райські острови, відпочинок на яких асоціюється з розкішшю та дороговизною. Але це не так. Насправді щоб відпочити на Мальдівах не потрібно бути мільйонером — бюджет відпочинку тут не вищий, ніж в країнах Азії. З погодою взимку тут повний люкс — рідко дощить, клімат помірний, а температура тримається на позначці 27-30 вище нуля. Окрім пляжного відпочинку, тут можна займатися дайвінгом, досліджувати інші острови та місцеву культуру, рибалити та насолоджуватися SPA. Одним словом — рай.

Умови в’їзду: наявність негативного ПЛР-тесту на Covid-19 (англійською мовою). Тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду в країну. Віза не потрібна.

Тури на Мальдіви: від 800 у.о. з авіа, готелем та сніданками.

Домініканська республіка

Ідеальне місце для відпочинку на білосніжному піску під пальмою. Найкращий сезон для відпочинку триває з листопада по квітень, температура повітря 25-28 вище нуля. По розвагах тут широкий вибір: серфінг, кайтинг, снорклінг та дайвінг, екскурсії в нацпарки з голубими печерними озерами і водоспадами, навіть спостереження за китами. Окрім цього не варто обмежуватися відпочинком в межах готелю: тут можна відвідувати різноманітні острови та колоритні містечка.

Умови в’їзду: без обмежень, віза не потрібна.

Тури в Домінікану: від 900 у.о. з авіа, готелем та харчуванням 

Мексика

Мексика — справжній вибух смаків, кольору та неймовірної природи. Тут можна знайти й пляжний відпочинок, й культурний, й гастрономічний, й екстремальний — на будь-який смак. А ще в Мексиці дуже багато сенотів — унікальні печери, всередині яких знаходяться озера з прозорою блакитною водою. Одну з таких печер можна знайти, наприклад, на півострові Юкатан. З погодою взимку тут все окей. В Канкуні — популярному пляжному курорті, температура взимку до плюс 26 градусів, вночі може опускатися до 22. А он у Мехіко прохолодніше — приблизно 22-23 градуси вище нуля. 

Умови в’їзду: без обмежень, віза не потрібна.

Авіа в Мексику: від 500 у.о.

Танзанія

Напрямок, що набирає цього року популярності й не дивно, адже Танзанія —  досить екзотична країна. Це справжня Африка, з нацпарками, білосніжними пляжами та унікальною культурою. Окрім пляжного відпочинку тут можна побачити справжні бананові та кавові плантації, споглядати дику природу на сафарі, відправитися на безлюдні острови та навіть познайомитися з давніми племенами Масаї. Погода в взимку переважно сонячна, температура, 28-25 градусів вище нуля.

Ще одна приємна особливість Танзанії —  відсутність джетлегу, адже країна знаходиться фактично в одному часовому поясі з Україною.

Умови в’їзду: без обмежень. По прибуттю оформляється віза за $50.

Пакетні тури до Танзанії: від 600 у.о з авіа, готелем та сніданком.

Загалом, свої кордони для громадян України повністю або з певними умовами відкрили понад 50 країн світу. В тому числі, Болгарія, Словенія, Туреччина, Сербія, Албанія, Чорногорія, Хорватія,США,Танзанія, Шрі-Ланка, Кенія.

«Можна сміливо летіти»

Вінницька телеведуча Софія Бабейко нещодавно повернулася з відпочинку та зйомок телепроекту з Хургади. Ділиться враженнями, розповідає про обмеження відпочинку в карантин.

— Єгипет в «зеленій» зоні і відкритий для туристів, — розповідає журналістка. — Змін, пов’язаних з пандемією не багато. Вас попросять бути в масці в Борисполі, в літаку і в аеропорті Хургади.

Окрім закордонного паспорту, запитають і про негативний результат ПЛР-тесту (англійською мовою). Двічі: під час реєстрації в Україні, і на виході з літака в Хургаді. Кілька разів міряють температуру. В літаку попросять заповнити спеціальну декларацію або, як ще кажуть, — паспорт здоров’я. По прильоту в аеропорту і в готелі багаж продезінфікують. 

В готелі маски не обов’язкові. На вході в ресторан — санітайзер і температурний скрінінг. Їжу на шведській лінії накладають працівники кухні. Персонал у масках завжди. А всі, хто працює з їжею — ще й в рукавичках. Асортимент страв на шведських столах дещо зменшився, але не у всіх готелях. Маски обов’язкові в трансфері і громадських місцях. За їх відсутність місцева поліція  штрафує.

— Всі екскурсії в море, пустелю, на піраміди, мечеті і ринки — працюють. Тільки тепер, через карантин, групи вдвічі менші. І мені, якщо чесно, так подобається навіть більше, — говорить Софія.

Ринок в Єгипті місце дуже колоритне, ціни адекватні. Манго зараз приблизно по 6 доларів за кілограм. Сезон закінчився тому і вибір маленький і ціна підскочила. Полуниця коштує близько долара за кілограм.

Санітайзери і нагадування про безпечну дистанцію — на кожному кроці. Місцеві, мабуть, найбільше бояться знову закритися на карантин і залишитись без туристів. Тому і роблять усе можливе, аби відпочинок в Єгипті був безпечним. 

— У Єгипті наразі скасована плата за туристичні візи. Тож, економимо 25 доларів. Загалом, всюди все дуже швидко і спокійно, туристів небагато, тому можна сміливо летіти, — розповіла телеведуча.

 

Читайте також:

Кіпр, Грузія. Які ще країни незабаром відкриють двері для українського туриста?

«В Буковелі локдауну немає». Вінницькі туристи розповідають про відпочинок без обмежень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up