Фестивалі, на які ми заслуговуємо: 10 топових музичних подій цього літа

Фестивалі, на які ми заслуговуємо: 10 топових музичних подій цього літа
  • Українські фестивалі вже зарекомендували себе як важливі музичні події.
  • Тому до українських міст усе більше приїжджають відомі зарубіжні виконавці з світовими іменами, а відповідно і велика кількість їхніх фанів із різних куточків світу.
  • Ми зібрали десять найяскравіших музичних подій, які неможливо пропустити.
  • Тому радимо планувати своє дозвілля завчасно

Поцінювачі музичних фестивальних заходів точно знають, що для отримання максимального задоволення квитки на заходи потрібно купувати завчасно. Так вони дешевші і вибір все ж таки більший. Тому багато хто придбав вхідні квитки на ці фестивалі ще рік тому, навіть не знаючи імена всіх артистів і гуртів, які виступатимуть. Наразі, ще жоден фестиваль не оголосив повний список запрошених гостей, але імена, які вже лунають – це топові візити до українських сцен.

Strichka Festival – Київ

Цього року фестиваль електронної музики Strichka потрапив до десятки найкращих світових подібних заходів. На шести музичних сценах цілу добу лунатиме трендова електронна музика. Тому танцювальні майданчики, фуд-корти та барна зона додадуть заходу релаксу. Лайнап фестивалю складається з таких імен: Burnt Friedman, Skee Mask, Ross From Friends, Lena Willikens, Paranoid London, Nastia та інші.

Відео дня
Коли: 18-19 травня
Де: арт-центр Closer (вул. Нижньоюрківська, 31)
Ціна: 36 євро квиток (додатково 4,5 євро за послугу бронювання)

Ostrov Festival – Київ

На цей раз фестиваль клубної музики. Минулого року Ostrov Festival проходив біля моря – в Одесі. Проте цього разу організатори вирішили зібрати всіх фанів клубних треків у столиці. Тож до Києва їдуть Amelie Lens, Farago, Joyhauser, Henrik Schwarz, KiNK, FJAAK, J.Manuel, Sonja Moonear, Woo York, Nolah. Власне, діджеї їдуть із різних країн – Німеччини, Бельгії, Болгарії.

Коли: 15-17 червня
Де: місце тримають у секреті
Ціна: 1150 гривень за всі дні

Leopolis Jazz Fest – Львів

До джазових фестивалів вінничани вже звикли, але подивитися на інший формат та масштаб все ж таки варто. Тим паче The Guardian назвав цей фестиваль одним із кращих у Європі. До Львова привезуть 22-разового лауреата премії Grammy Чіка Коріа. Музикант і композитор, який у своїх композиціях поєднує класичний джаз та латиноамериканські мотиви. Фестиваль матиме кілька локацій: у парку ім. Хмельницького, ще дві на площі Ринок та у дворі палацу Потоцьких. На фестивалі буде чимало джем-сейшенів, майстер-класів та автограф-сесій. Ті, хто захочуть поспілкуватися з музикантами – зможуть це зробити. Тим паче, що серед запрошених джазменів Kenny Barron Quintet, Etienne Mbappe and the Prophets, Diana Krall, Пітер Чінкотті, Боббі Макферрін.

Коли: 26-30 червня
Де: парк ім. Хмельницького, площа Ринок та палац Потоцьких
Ціна: продаж квитків розпочнеться 22 квітня (вхід платний лише на одну локацію)

Atlas Weekend – Київ

Музична подія, яку чекає чи не кожен другий українець. Atlas Weekend проходитиме вже вп'яте і фани вже точно знають, що організатори підготували для них щось дуже особливе. Так, наприклад, хедлайнерами цьогорічного фестивалю стануть The Chainsmokers, Black Eyed Peas (без Фергі) та Ліам Ґаллагер. Крім них, на сценах «Атласу» будуть лунати Майкл Ківанука, Unkle, Том Вокер, «Монеточка» та Little Big. Хоч до фестивалю і лишилося всього 90 днів, але всіх виконавців ще не оголосили.

Де: ВДНГ, проспект академіка Глушкова, 1
Коли: 9-14 липня
Ціна: 2400 гривень за всі дні (+ 500 гривень за кемпінг)

UPark Festival – Київ

Цей фестиваль може похизуватися знаменитими іменами та повними аншлагами. Минулого року захід проходив на стадіоні «Динамо» у самому центрі Києва, цього літа локація зміниться. Друга половина липня розпочнеться з піснями 30 Seconds To Mars, Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves, Rag’n’Bone Man та. Гратимуть музиканти на майданчику біля ТРЦ Sky Mall. Тут для відвідувачам будуть доступні басейни та пляж, вейк-станція та фудкорти. До речі, саме на цьому фестивалі мали виступати The Prodigy, але з трагічних причин гурт замінили на Die Antwoord.

Коли: 16-18 липня
Де: Sky Family Park, проспект Генерала Ватутіна, 2
Ціна: 3499 гривень всі дні. VIP-квиток на всі дні – 6099 гривень

«Файне місто» – Тернопіль

Фестивальне життя у Тернополі існує і це доводить черговий фест «Файне місто». На час фестивалю тут змішуються різні ноти і пісні, у різних жанрах та різними мовами. Так, наприклад, цього року організатори запросили метал-гурт Powerwolf, Kadebostany та українські команди The Hardkiss та «Курган & Аgregat».

Коли: 25-28 липня
Де: місце тримають у секреті
Ціна: 1040 гривень на всі дні (+ 300 гривень за кемпінг)

«Бандерштат» – Луцьк

На цей фест варто їхати тим, хто максимально підтримує українських виконавців та бажає побачити всіх на одній локації. Хто цього року заповнить сцени «Бандерштату» своєю творчістю ще не оголосили, а от минулого для гостей грали – «Плач Єремії», «Жадан і Собаки», O.Torvald, NaviBand та Арсен Мірзоян.

Крім музичного насолодження відвідувачі матимуть змогу отримати насолоду дискусійну, так як тут багато говоритимуть про гострі соціальні та політичні теми.

Коли: 2-4 серпня
Де: село Рованці
Ціна: 400 гривень за всі дні

ZaxidFest – Львів

Під час ZaxidFest-у до Львівської області з'їжджаються всі, хто жити не може без рок-музики. Так от вже оголосили, що цього року на сценах фестивалю виступатимуть Apocalyptica, Lacuna Coil, After The Burial, Eyes Set To Kill. Це ще теж не весь список виконавців, тому варто тримати руку на пульсі, якщо ще досі не вирішили, чи купувати квитки на захід.

Коли: 16-18 серпня
Де: село Родатичі
Ціна: 1100 гривень за всі дні

Respublica – Хмельницький

Цей фестиваль збирає усіх, хто піклується про важливі соціальні зміни у суспільстві. Тут молоді музичні гурти підтримують екологію, інклюзію та переймають міжнародний досвід. Крім музики, Respublica відкриває вуличне мистецтво – на фестивалі буде чимало виставок. Поки що імена виконавців не оголосили, проте квитки вже можна придбати.

Коли: 30 серпня -1 вересня
Де: Молодіжний парк, вул. Бандери, 8
Ціна: 400 гривень всі дні

«Імпульс Фест» – Харків

Фест столичного масштабу, але у Харкові. Традиційно він проходить у приміщенні колишнього заводу, а сьогодні це арт-простір «Механіка». Вірогідно, цей фестиваль можна порівняти із київським Atlas Weekend. Проте харківський формат збирає більше українських виконавців. Цьогорічних хедлайнерів ще не оголосили, але щось підказує, що без гуртів «Бумбокс», Dakh Daughters, Kazka та Pianoбой точно не обійтися. Слідкуйте за новинами на сайті фестивалю.

Коли: 7-8 вересня
Де: арт-завод «Механіка», вул. Плехановська, 126-А
Ціна: квитків у продажу ще немає

Читайте також: 

OPERAFEST TULCHYN: розповіли, яким буде цьогорічний фестиваль (програма)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up