Зробити Соборну вільною від реклами «вирви око» (ПЕТИЦІЯ)

Зробити Соборну вільною від реклами «вирви око» (ПЕТИЦІЯ)
Фото з архіву "20хвилин"
  • Вінничанка Ксенія Хоменко пропонує провести освітній тренінг з реклами для власників магазинів у центрі міста
  • Мета: показати бізнесу, як потрібно правильно розміщувати рекламу на фасадах історичних будівель
  • «Гості, які приїздять до мене із інших міст, часто не вірять, що я показую їм центральну вулицю. У їхньому враженні більше іронії та сарказму, ніж захоплення містом, яке мені дороге» — пише авторка петиції.

На сайті міських петицій триває голосування за звернення Ксенії Хоменко. Вона пропонує організувати освітню конференцію «Реклама на Соборній» для власників магазинів, що мають вивіски на фасадах будинків в центрі Вінниці.

Жінка пише, що їй взагалі не подобається реклама на Соборній, яка ганьбить місто.

«Сторічні фасади історичних будівель прикрашені величезними шматками яскравого пластику кольорової гами знаної в народі, як «вирвиоко». Ще гірше ситуація із вивісками, зробленими із дешевого синтетичного матеріалу, який часто використовують як матеріал для виготовлення одноразових рекламних банерів», — пише пані Ксенія.

Відео дня

Жінка не розуміє, чому бізнес не виконує Положення про встановлення вивісок, яке прийняла мерія ще в 2015 році. Хоча, допускає, що усе через необізнаність в існуванні таких правил.

Читайте також:

Підприємці з Соборної: «Стандарти для вивісок? Нехай бордюри виправляють»

У своєму зверненні вона пропонує:

  • створити комісію, яка організує чисельну конференцію на тему «Реклама на Соборній»
  • зробити її з двох частин. Розказати підприємцям про історію головної вулиці й про правила встановлення вивісок.
  • висвітлити цей тренінг у ЗМІ, на вуличних банерах
  • організувати фотовиставку «Реклама на Соборній», яка буде відкрита для всіх городян

Зараз петицію підтримали 268 мешканців Вінниці. А для розгляду — потрібно не менше 350 підписів, на збір яких ще є три дні.

Підтримати звернення

«Реалізація моєї петиції вигідна усім сторонам. Власники бізнесу дізнаються більше про вулицю Соборну, її історичне минуле, можливо, це додасть поваги у ставленні до фасадів будинків. Міська рада покращить план реалізації естетичного оформлення центральної вулиці міста, — додає авторка петиції Ксенія Хоменко. — Населення побачить в обличчя людей, які безпосередньо відповідають за той рівень несмаку, який ми зараз спостерігаємо, гуляючи Соборною. Туристи міста оцінять естетичні покращення та не будуть порівнювати центральну вулицю з базаром».

Нагадаємо, що вінничани просять створити сквер Кузьми Скрябіна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Александр Балаганов

    В ЛЮБОЙ СТРАНЕ МИРА СОБСТВЕННИК ИМЕЕТ ПРАВО НА СВОЕЙ СОБСТВЕННОСТИ ЕЕ РЕКЛАМИРОВАТЬ И НЕ ВМЕШИВАЕТСЯ КОРРУМПИРОВАННАЯ МЕРИЯ В ЭТИ ВОПРОСЫ,ДАБЫ ЭТО РЕГУЛИРОВАТЬ И БРАТЬ ЗА ЭТО ДЕНЬГИ.ОТДЕЛЬНО СТОЯЩИЕ БИГБОРДЫ-ПОЖАЛУСТА РЕГУЛИРУЙТЕ

    Олексій reply Александр Балаганов

    Нє смей повышать на людей шрифт!

    У багатьох країнах, щоб навіть перефарбувати фасад будинку в інший колір, тобі потрібно кіпу документів дозвільних зібрати, вже мовчу про рекламу в кольорах дитячої несподіванки. А тут щоб обпенопластити по-різному свої багатоповерхові курятники ще кредити дають.
  • Олексій

    Чому тільки на Соборній? Для всього міста! Всіх ставити в рівні умови, благо хоч якийсь лад з бігмордами навели, і на цьому не потрібно було зупинятись.
  • Next

    В нашому місті існують нормативні акти про заборону іноземних імен, при   назві магазинів, та інших закладів, але міська влада того не бажає контролювати, бо переважно самі фахівці не знають державної мови.

    Nightmare reply Next

    Але йдеться про дещо iнше.

    Nightmare reply Nightmare

    Не має значення українською, ця дiйсно огидна реклама, або суахiлi.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up