Зоодворик працюватиме взимку. А до Нового року тут буде кімната з Дідом Морозом

Зоодворик працюватиме взимку. А до Нового року тут буде кімната з Дідом Морозом

 Тільки-но потеплішало і зоодворик в парку Горького одразу заповнився малечою. «20хвилин» навідалися до тварин, дізнатися що нового та як зоокуточок підготувався до зими.

 

За огорожею ліниво розляглася велика романівська вівця, поряд альпака Дуся активно намотує круги.

Тут можна побачити нових мешканців. Восени прихистили лелеку. Вдень він поважно ходить собі по території, а на ніч охоронці зачиняють птаха в зимівнику.

Відео дня

Нещодавно народилися дві декоративні кізки, яким вже по півтора тижня. Але поки що тварини знаходяться вдома у господарів.

Декоративні камерунські козиКруки зимують вже вдруге. В них є своя коморка із солом'яною підстилкою, в якій ховаються від дощу та снігу.

— Всім тваринам утеплили будиночки, щоб вони почувалися комфортно, — розповідає власник зоодворику Віталій Веденко. — Підлогу теж застелили соломою та стружкою. — Тварини пристосовані до холодів, єдине що —  кенгуру, які  витримують температуру до -10°С. Три дні тому ми завершили утеплювати їх будинок. В  мороз будемо додатково вмикати їм та морським свинкам обігрівачі.

У в'єтнамських свинок висить червона лампа, яку вмивають на ніч, щоб не змерзли. А от мавпочок забрали додому.

—  Вони хворіють людськими недугами і залишати їх тут не ризикнули, — розповідає Віталій. — Якщо захворіють, то лікувати мавп проблематично. Навесні ми їх знов сюди привеземо.

Годують тварин  в холодний період року більше ніж літом і дають корму стільки стільки, скільки вони хочуть. І  це помітно по відомомому усім єноту Фунтику. Він погладшав і важить приблизно 18 кілограмів.

Кенгуру, альпака, декоративні кози, поросятка, карликові вівці, морські свинки, декоративні кролики та курчата, лелека, павичі, два крука, носухи, єноти — з них усіх лікувати поки що нікого не довелося. В цьому році кроликам зробили щеплення. Періодично приїжджають ветеринарні служби і  дають тваринам вітамінні препарати.
 
Як каже Віталій Веденко, весь тиждень нікого з відвідувачі не було, тільки сьогодні як потеплішало двір заповнився дітлахами. Зоодворик взимку не зачиняється. Навпаки — готуються до новорічних свят.

— Коли похолодало і випав сніг, відвідувачів поменшало, — говорить він. — Деякі люди телефонують і питають чи не поїхали ми, думаючи, що це гастролючий цирк. Ми працюємо цілий рік. На новорічні свята  як і раніше  буде кімната з Дідом Морозом, який прийматиме побажання дітей, спілкуватиметься з ними. На Різдво поставимо міні-вертеп для малечі.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up