Зона здорової їжі, ярмарки та лекторії — в центрі міста проведуть еко-фестиваль

Зона здорової їжі, ярмарки та лекторії — в центрі міста  проведуть еко-фестиваль
Виставка #organicmadeinukraine. Bebioshop та Хлібіо частують органічними смаколиками
  • У вихідні, 17-18 червня в сквері Козицького (площа Європейська) пройде Перший Всеукраїнський фестиваль еко-свідомості «DAR».
  • Дизайнерські інсталяції, майстер-класи, хімічне шоу, фокуси, лекторії — все для того, щоб пробудити в людей екологічну свідомість.

Захід пройде під гаслом «Будь в тренді. Живи ЕКО». В його організації візьмуть участь близько 350 людей: професійні тренери-експерти, лектори, науковці, педагоги, фермери, майстри з різних куточків області та країни. Вони проведуть  для містян 29 лекції та 10 майстер-класів на екологічну тематику. Приміром, Надія Луцкевич покаже як зробити медові свічки, Тетяна Яблонська навчить діток еко-садівництву: «Вирощуємо зелень самостійно!». Теми лекцій стосуватимуться альтернативної енергії та економії в побуті, еко-будівництва, сироїдіння, генеалогії сортування сміття тощо.

— Головна задача фестивалю — показати людям, що можна жити більш здорово, відпочивати більш здорово, розважатися більш здорово, — каже головний організатор фестивалю Дар’я Паламарчук. — На фестивалі діятиме сухий закон і забороняється паління. Багато заходів проведуть для діток: екологічні ігри, квести, конкурси. Для дорослих відбудуться покази одягу з натуральних тканин та лекторії, теми яких стосуватимуться здоров’я, збереження навколишнього середовища та інші корисні тематики.

Коли все розпочинається

Відео дня

Вхід безкоштовний. Бажано зареєструватися на лекції та майстер-класи, щоб організатори знали, на яку кількість людей розраховувати. Офіційне відкриття 17 червня об 11.00. А вже з 11.30 розпочнуться всі лінійки фестивалю: лекторії, дитячі заходи тощо, які будуть тривати до 17.30. Потім програма зміниться на більш динамічну: танцювальні виступи, флешмоби, спортивні змагання та інші активності. В перший день вони триватимуть до 20.00, на другий — до 21.00 (концертна програма і покази дизайнерського одягу).

Програма лекцій

  1. Соціальний проект «Твереза Вінниця» – тверезе життя — Артур Покорський

  2. Екологічні альтернативи у догляді за шкірою, «Мінімалізм у житті» — Діана Власенко – лікар-педіатр, кандидат медичних  наук

  3. Органічне фермерство, локал-фуд та ресторани — Тетяна Валуйська (Вінниця) та Тетяна Яблонська (Київ) – Український органічний кластер, Центр сприяння розвитку малого бізнесу.

  4. «Натуральні засоби догляду своїми руками» — Дар«я Паламарчук – Інтернет-магазин еко-подарунків ручної роботи «Дар»

  5. «Альтернативна енергія та економія в побуті» —  Людмила Сломінська та Олексій Козенюк

  6. «Вибір ХХІ сторіччя: М'ясо в тарілці чи життя на планеті» — Павло Вишебаба – засновник першого в Україні веганського кафе «One Planet» (Київ)

  7. Вальдорфський веганський садочок «Віночок» — Наталя Курилова

  8. «Родинна колисочка» - «Свідомі пологи як запорука щасливого життя дитини» — Тетяна Червяк та Вікторія Вітер

  9. «Як не боятися камери?» — Юлія Андріянова – Медіа-школа Юлії Андріянової

  10. „Свідомість жінки 3-го тисячоліття – заміж граючи«— Наталя Маат - Міжнародний інститут Свах (Київ)

  11. «Екологія сімейних фінансів» — Володимир Чередніченко – страхова агенція Чередніченко

  12. «Ментальні помилки сироїдіння» — Олексій Калякін (Київ).

  13. «Сталий розвиток: чи зможемо ми захистити інтереси майбутніх поколінь?» — Анна Вронська – екс-заступник Міністра екології та природних ресурсів України, громадський діяч (Київ)

  14. Астролог — Ірина Нечеталюк

  15. Клітинне харчування — Зоряна Ткаченко – лідер компанії « Rain»

  16. Здорові сімейні традиції у харчуванні — Наталя Демчук – автор Фестивалю психологічних практик «Живи!»

  17. Пермакультура — Тетяна Чучко (м. Львів)

  18. Проект «Україна без сміття» — Євгенія Саратовська та Ольга Філь (Київ)

  19. „Екологія конфлікту« — Олексій Мотилюк – конфліктолог

  20. «Гармонійне виховання дітей, різниця в вихованні хлопців та дівчат. Найцінніша річ, яку батьки надають в дитинстві» — Федір Мельник - Школа становлення чоловіків «АНКОР»

  21. «Еко-будівництво» — Віталій Плясовиця – Будівельна майстерня Плясовиці

  22. Еко-будівництво із соломи (презентація модульного будинку) — Андрій Бевзюк

  23. «В здоровом ТЕЛЕ здоровый ДУХ!!!» (дієтолог) — Галина Бурковська

  24. «Досвід країн Вишеградської групи в сфері енергоефективності» —  Андрій Чубик (Київ)

  25. Презентація програми зеленої енергетики — Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 18 Вінницької міської ради

  26. Ресайклінг пластику — Євгеній Хлєбніков (Київ)

  27. Досвід родових поселень — Максим Залевський – родове поселення «Green Life»

  28. Про генеалогію — Віктор Долецький – Центр вивчення генеалогії «Пращур»

  29. «Сортування сміття» — «ЕкоВін»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up