«Зійшла зоря ясна». Скануй QR-код — і слухай колядку або щедрівку

«Зійшла зоря ясна». Скануй QR-код — і слухай колядку або щедрівку
Презентацію книги "Зійшла зоря ясна" супроводжували виконанням колдядок і щедрівок студенти Вінницького коледжу Леонтовича
  • Збірку колядок і щедрівок «Зійшла зоря ясна» представили в обласному Центрі народної творчості.
  • У книзі не тільки слова і ноти. Чим ще відрізняється від схожих видань?

Початок нового 2022-го року обласний Центр народної творчості відзначив першим цікавим заходом — презентацією збірки колядок і щедрівок під назвою «Зійшла зоря ясна».

Про книгу розповіла директор Центру заслужений працівник культури України Тетяна Цвігун. За її словами, видання побачило світ завдяки сприянню їхнього колективу і департаменту культури обласної державної адміністрації.

Відео дня

—Упорядником збірки колядок і щедрівок є відома у нашому краї пропагандистка музичної спадщини Ольга Бабошина, заслужена діячка мистецтв України,  — каже пані Тетяна. — Під час презентації виконували окремі твори з книги. Зробив це хоровий колектив студентів коледжу під орудою пані Ольги. Звучало це неперевершено.

Слухаючи наші колядки і щедрівки, присутні душею доторкнулися до новорічно-різдвяного казкового дійства. Мимоволі кожен поринав у світ спогадів, згадував своїх рідних, тих, хто колись у дитинстві навчав різдвяних співів…

У книзі вміщено не тільки тексти відомих і маловідомих колядок і щедрівок. Їх супроводжують ноти в оригінальному аранжуванні.

Збірка має ще одну особливість.

При її виданні застосували сучасні інноваційні інтерактивні технології QR-кодів.

Якщо їх сканувати за допомогою спеціальної програми, то можна почути і побачити виконання хорових композицій.

Згадуючи про нову роботу Ольги Бабошиної, пам’ятаємо про її унікальну ініціативу «100 творів Леонтовича». Це мистецьке досягнення внесено до Книги рекордів України. Його приурочила до 140-ї річниці від дня народження автора «Щедрика», , було це у 2017 році.

Читайте також:

Гвардієць виконав колядку прадіда, написану під час війни. Конкурс колядників відбувся в частині

Їх шукала вся поліція Вінниці. Дві дівчинки поїхали до друзів на Різдво

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up