Жмеринчанин втратив двокімнатну квартиру через алкогольну залежність

Жмеринчанин втратив двокімнатну квартиру через алкогольну залежність
  • Раніше RIA вже писала про приватного ріелтора, який начебто шукає людей з алкогольною залежністю та входить до них у довіру.
  • Ріелтор незаконно відбирає квартиру, підміняючи “купівлю-продаж” на “дарування” - про таку схему казали потерпілі.  
  • Обвинувачуваний усе спростовує.
  • Поліція розслідувала, але не закрила справу. Поки одну

До редакції RIA/20хвилин звернувся активіст Олександр із УНА УНСО (організація «Українська Націоналістична Самооборона» у Вінницькій області). Чоловік розповів  журналісту про два випадки у Жмеринці, які назвав шахрайськими. І припустив: ошуканих людей може бути і більше. Сказав, що жертвами немовбито стають люди з алкогольною залежністю.До них у організацію звернувся родич однієї з таких жертв — Віталій Іванков. Він розповів, що його брат Костянтин хотів з допомогою посередника продати двокімнатну квартиру у Жмеринці. Купити йому взамін повинні були дім. Але, продавши квартиру і  забравши документи у чоловіка, ріелтор перестав відповідати на дзвінки. А коли все ж брав слухавку, то казав: усе йде, як треба, житло от-от купить. Така ситуація, за словами активіста, стала можлива через алкогольну залежність Костянтина.

Віталій, брат потерпілого, сказав, що дім брату ріелтор все-таки купив. Коли його «притисли» активісти та поліція.

— Але бачили б ви той дім! Це просто якась діра! Його власна квартира знаходилася в центрі Жмеринки, і коштувала близько 20 тисяч доларів. Але ріелтор продав її за 15 тисяч доларів. Нове ж житло придбав брату у двоповерхівці часів війни за 150 тисяч гривень (близько 5700 доларів — авт.). А реальна ціна тої квартири — тисячі 2-3 доларів. Умов для життя там немає взагалі, — розповів Віталій.

Відео дня
blockquote>

Що каже сам ріелтор?

Ім’я та прізвище чоловіка називати, як порадила адвокат Сніжана Чубенко, не будемо, адже справа ще триває. Додзвонитися за тими двома номерами, які вказав Віталій, брат Костянтина, до нього було неможливо. Пізніше цьому знайшлося пояснення: він уже кілька тижнів на кінець вересня знаходився за кордоном у справах.

Усі твердження протилежної сторони ріелтор заперечує:

— Костянтина ніхто не споював. Йому на випивку гроші ніхто не давав, йому давали гроші на життя. Квартиру його дійсно продали, тому що він просив про це, щоб продали його квартиру та закрили борги. До 100 тисяч гривень було тільки боргів по квартирі: по газу щось біля 38 тисяч гривень, по світлу та за комунальні. Не маю уявлення, яке відношення до цього має Віталій. Справу я мав із Костянтином.

Твердження активістів щодо того, що Костянтин підписував договір у нетверезому стані, ріелтор теж заперечив.

— Коли підписувався договір, звичайно, Костянтин був нормальним, тому що нотаріуси не підписують договір із п’яними людьми. Крім того, оформленням документів займалися декілька нотаріусів. Вони б побачили, якби Костянтин був у нетверезому стані.

Також він розповів, що стан нинішньої квартири, яку він придбав Костянтину — жилий, а от та, що була на Київській — без ремонту, світла та газу. Щодо немовби привласнених документів відповів, що вони просто були у нього на збереженні, тому що він займався оформленням продажу-купівлі.

Жмеринська поліція: «Усі задоволені»

Начальник Жмеринського відділу поліції Сергій Кримчук прокоментував стан справ по заяві:

— Ми провели необхідний комплекс слідчо-оперативних заходів, працювали з ріелтором, пояснили йому його перспективу та можливі наслідки. Іванков так підписав угоду, що йому мають купити квартиру до кінця 2016 або початку 2017 року. У принципі, умови угоди виконувалися. Ми тільки посприяли тому, щоб ці умови були виконані набагато раніше. Уже (в кінці вересня — авт.) Іванкову купили квартиру. Костянтин, і його брат претензій ніяких не мають. Вони задоволені розглядом їхньої заяви. Справа ще не закрита, оскільки Іванков сьогодні проходить курс лікування від алкогольної залежності. Після завершення цього курсу він офіційно закриє це питання.

А от Віталій, брат потерпілого, каже, що на цьому вони не зупиняться.

— Я не задоволений станом справ і планую добитися правди. Де ж це бачено: двокімнатну квартиру за 15 тисяч доларів обміняти на  «однушку» за 5 тисяч?

Віталій із братом збираються подавати на ріелтора позов до суду й відсудити «двушку» у центрі Жмеринки назад.

Адвокат: «У таких випадках шахрайство дуже важко доводити»

Сніжана Чубенко, адвокат

— Якщо у діях особи, яку звинувачують у вчиненні злочину, є системність, і вона причетна до декількох випадків шахрайства, то всім потерпілим від її дій треба написати заяви про злочин і наполягати на порушенні кримінального провадження за статтею «Шахрайство». Якщо факти, які розповіли потерпілі, достовірні, то тут маємо усі ознаки шахрайства: введення в оману, зловживання довірою потерпілих. Також має місце  підробка документів. Якщо особа, яку звинувачують у вчиненні злочину, діє не сама, то це вже організоване злочинне угрупування. Ця обставина може «потягнути» на  позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна. У таких випадках шахрайство дуже важко доводити. У першу чергу, треба написати заяву кільком ошуканим. Звичайно, потерпілим слід було б звернутися за правовою допомогою і кваліфіковано, з допомогою адвоката захищати свої інтереси в подальшому.

Стара та нова квартири: оцінка агентства з нерухомості

Андрій Буряченко, директор жмеринського філіалу агентства з нерухомості «Благоустрій»

— Квартира за адресою Київська, 1а знаходиться у центрі міста. Вона має чеське планування і площу приблизно 50 метрів квадратних. Якщо порівняти із аналогами, які є на сьогоднішній день у Жмеринці, то вартість квадратного метра сягає десь 350 доларів, а загальна ж — 17500 доларів. Це дуже приблизна ціна, на неї впливають багато факторів, наприклад: із ремонтом квартира чи без, або обставини, за яких вона продається. От у мене нещодавно була виставлена на продаж така ж, без ремонту, за 16 тисяч. Якщо помешкання без ремонту, то це нормальна вартість. Не сказав би, що друга квартира, що на Визволення, 24 — це околиця міста, тут — спальний район. Я колись продавав у цьому районі частину будинку: три кімнати, опалення, підведена вода. Продавав за 7,5 тисячі доларів. Якщо відняти вартість санвузла, якого у квартирі за адресою Визволення, 24, за вашими словами, немає та врахувати її нежитловий стан, то я б оцінив її тисячі у 4 доларів.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ
  • Квартира № 1 — Київська, 1а. Ремонт не робили років 15, цегляний дім, квадратура — 49,5 метра квадратних. За словами Віталія, брата екс-власника квартири, стан квартири придатний для життя.

  • Квартира № 2 — Визволення, 24. За словами Віталія, для життя непридатна: 2 вікна, одне з яких оторочене целофаном. Сам дім: дранка, обкладена цеглою. Ремонту немає, квадратура — 28,6.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up