Зеленському у Вінниці студенти запропонували зробити так, як Король Марокко

Зеленському у Вінниці студенти запропонували зробити так, як Король Марокко
Очолити почесний патронат фіналу міжнародних ІТ-змагань запропонували Зеленському студенти технічного університету. Зробили це на словах і у формі компютерного малюнка.

 

  • Сюрприз очікував на Володимира Зеленського у національному технічному університеті.
  • Студенти вручили комп’ютерний малюнок з символічною картою світу у центрі якого фото нашого президента.
  • У такий спосіб запропонували взяти під патронат фінал Міжнародної олімпіади з програмування-2022 (ICPC).
  • Саме так зробили у свій час Король Марокко, президент Польщі, посадовці інших держав
  • Що відповів студентам їхній гість?

Прикро говорити, але під час приїзду до Вінниці Володимира Зеленського журналістам не надали можливості супроводжувати його до університету. До речі, організатори не спромоглися навіть на звичний у таких випадках прес-реліз. Про те, як відбувалася зустріч у виші журналіст 20minut.ua  дізнався від безпосередніх учасників зустрічі. Спілкувався з цього приводу з трьома  науковцями  — проректором Світланою Денисюк, професором Володимиром Месюрою, заступником декана Вікторією Войтко.

«Вам це потрібно?» — запитав президент

За словами пані Войтко, студенти просили главу держави взяти під почесний патронат фінал найбільш масових змагань ІТ-спільноти. Нагадали, що саме так робили президент Польщі, Король Марокко, коли у цих країнах відбувалися фінальні змагання.

Розмова Зеленського зі студентами, ректором Володимиром Грабком і науковцями відбувалася біля стенду, присвяченого участі команд ВНТУ у  найбільш масових змаганнях з програмування  (ICPC).

Відео дня

Тут же гостю вручили комп’ютерний малюнок з символічною картою світу. На ній зображено країни, де вже відбувалися фінали таких змагань.

— Вам це потрібно? —  запитав Зеленський студентів.

Отримавши у відповідь дружнє «Так!», сказав: «Якщо це потрібно, то буде підтримка».

За словами Вікторії Войтко, президент одразу звернувся до своїх помічників і доручив їм взятися до вирішення прохання студентів підтримати проведення фіналу ICPC.

На переможців «полюють» кращі ІТ-компанії

 —Ми зверталися до президента не тільки від імені нашого університету, — уточнив професор Володимир Месюра. — Це звернення від усієї студентської ІТ-спільноти. Адже Міжнародну олімпіаду з програмування можна порівняти, скажімо, з Олімпійськими іграми чи чемпіонатом світу з футболу. Крім престижу, це ще й масовість. Торік до участі у них долучилися студенти із 110 країн світу. Загалом це приблизно триста тисяч студентів.

Право участі у півфіналі вибороли 5270д студентів із 3233 навчальних закладів 110 країн світу.

Як стверджує професор Месюра, з кожним роком кількість учасників світового фіналу зростає. У 2019 році серед фіналістів було 135 команд.

 У фінал 2020  вийшли 138 команд: 11 – Африка та Близький Схід;   16 – Південна Азія; 17 – Тихоокеанська Азія; 15 – Західна Азія; 15 – Європа; 19 –Латинська Америка; 19 – Північна Америка; 16 – Євразія.

У їх скалді 414 студентів та 138 тренерів.

Крім того, на фінал приїздять ще близько1000+ осіб у статусі: організаторів, директорів півфінальних площадок, волонтерів-фахівців, які на волонтерських засадах обслуговують технічні, церемоніальні, житлові та інші потреби  фіналу, волонтери-студенти з різних країн, представники ІТ-асоцііації та ІТ-компанії, представники спонсорів, офіційні гості ІСРС, офіційні гості команд.

За словами співрозмовника, на фіналістів ICPC (International Collegiate Programming Contest) «полюють» представники кращих ІТ-компаній світу. Бо це лідери  ІТ-галузі завтрашнього дня. Вони володіють усіма необхідними знаннями і навичками для створення технологій, що забезпечать процвітання майбутніх поколінь.   

В центрі уваги еліти світової ІТ-спільности

Професор Володимир Месюра безпосередьо причетний до олімпіади ІСРС.

ВНТУ є одним з майданчиків проведення півфіналу серед країн південно-східної Європи. Пан Месюра є директором цієї структури. Другий майданчик  півфіналу знаходиться у Бухарестській політехніці. Як і всі директори, входить до складу оргкомітету Європейського суперрегіону  та до складу розширеного оргкомітету ІСРС.

Крім того, координує проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування з метою популяризації ІСРС в Україні.

За його словами, Україна вперше виборола право на проведення таких змагань. Це надає державі величезні можливості просування бренду країни в галузі інформаційних технологій. Фінал триває тиждень на цей час країна опиняється у центрі уваги світової ІТ-спільноти.

Під час проведення останніх фіналів ІСРС про них згадувалося близько двох мільйонів разів в Інтернеті, у світових електронних ЗМІ, соціальних мережах, блогах відомих ІТ – експертів.

До країни приїздять кращі студенти-програмісти світу,  які через деякий час стають керівниками підрозділів світових корпорацій, відкриють власний бізнес. При цьому звертають увагу на країни, куди вони приїздили для участі у змаганнях.

«Айтішників» приймають у 4-5-зіркових готелях

Як розповів Володимир Месюра, наприкінці березня 2019 р. Оргкомітет ІСРС підтвердив, що Україна успішно подолала трьохрічний моніторинг і може переходити до активних дій з підготовки інформації про конкретні деталі проведення фіналу першості світу.

Було створено волонтерську робочу групу в складі представників організаційного комітету вінницького майданчика півфіналу ICPC і університетів ВНТУ і КПІ (як представника Асоціації технічних вузів України), з подальшим підключенням представників Міністерств освіти, Міністерства цифрової трансформації. У співпраці з Оргкомітетом ICPC проінспектували можливість задоволення Україною основних операційних вимог до проведення фіналу першості світу-2022.

Співрозмовник уточнив, що існують певні вимоги до організації фіналу. Наприклад, для учасників мають бути виділені місця у 4-5-зіркових готелях, забезпечити місцем проведення для великої аудиторії, організація урочистого відкриття і закриття змагання, проведення екскурсій тощо.

Якщо країна не виконує вимоги, право на фінал передають іншому кандидату

В результаті проведеної роботи на початку 2020 р. Оргкомітет ICPC прийняв рішення про можливість надання Україні права проведення фіналу ICPC-2022 і висловив готовність офіційно підтвердити це державному органу, готовому до реалізації такого проекту: Кабінету міністрів України, Міністерству освіти і науки України, Міністерству цифровий трансформації. На середину березня 2020 р. планувався приїзд до України делегації Оргкомітету ІСРС для ознайомлення на місці із запропонованими робочою групою локаціями проведення заходів світового фіналу, але пандемія COVID19 унеможливила цей приїзд.

До речі, як стверджують співрозмовники, Зеленський, побіцявши підтримку на звернення студентів, назва прізвище Михайла Федорова. Це йому, Міністру цифрової трансформації, доручено долучитися до вирішення питання.

Чи прийме Київ фінал престижних світових змагань з ІТ-технологій, покаже час.

—Якщо країна-фіналіст не виконує встановлені вимоги для організації і проведення фіналу, у неї відбирають таке право і його передають іншій країні-кандидату, — наголошує Володимир Месюра.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергій

    Який телепень і головне в чиїх це інтересах запровадив цю довбану авторизацію?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? СВОБОДУ ДОСТУПУ ІНФОРМАЦІї!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Елена Никифорова

    Ещё бы работала эта АВТОРИЗАЦИЯ !!!!!
  • Руслан Зборовский

    Чому, щоб прочитати новини треба авторизуватись?

    Зеля reply Руслан Зборовский

    20 минут мониторят свой электорат)))
  • Владимир Русланович

    Як це тупорие може щось там очолювати, як воно ні в чому окрім того, як висміювати колишню владу і Україну, не розбирається!!!

    Олександр Павленко reply Владимир Русланович

    Володимир Русланович може очолити собіподібних або тупіших. Півтора роки тому 73% залічило тест на відсутність інтелекту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up