Завдяки ініціативі депутата обласної Ради Людмили Головашич у дитячій обласній лікарні з’явилась апаратура для діагностики (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

Завдяки ініціативі депутата обласної Ради Людмили Головашич у дитячій обласній лікарні з’явилась апаратура для діагностики (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні передано сучасне устаткування – мобільну ультразвукову систему SamsungMySono U6 вартістю понад 1 млн грн. Вона містить в комплектації технологію тканинної гармоніки та програму оптимізації сканування, які надають можливість значно покращити «візуалізацію» у пацієнтів зі складними діагнозами.

Подія відбулась за ініціативи депутата обласної Ради Людмили Головашич. Ще три роки тому Людмила Володимирівна запропонувала голові облдержадміністрації Валерію Коровію проект у рамках соціального партнерства.

– ДТЕК «Ладижинська ТЕС» сплачує в природоохоронний фонд області левову частку екологічних коштів, це близько 98%, – зазначає Людмила Головашич, яка є секретарем постійної комісії обласної Ради з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр. – Однак за законом, ці кошти не можна витратити на охорону здоров’я. Тому я запропонувала облдержадміністрації, яка є розпорядником цих коштів, направляти їх на ремонт фільтрів Ладижинської ТЕС, тим самим зменшуючи екологічну шкоду. А компанія у відповідь на таку ініціативу допомагає Вінницькій області вирішувати соціальні питання. І ось вже третій рік цей проект діє, показуючи, як на взаємовигідних умовах може існувати влада та бізнес.

– За три роки у медичних закладах області з’явилися бронхоскопи, колоноскоп, мобільний сканер. А все це рятує життя діткам, дозволяє робити сучасні маніпуляції з мінімальним втручанням, – продовжує Людмила Володимирівна. – Сьогодні прозвучала цифра – за рік 34 врятованих від смерті дитини. Заради цього треба було пройти цей шлях! Сучасний мобільний ультразвуковий апарат дасть нові можливості медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тис. дітей Вінниччини, підвищити якість діагностики.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович, депутати обласної Ради, а також директор з регіональної політики ДТЕК «Енерго» Тетяна Оверіна. 

– Наша співпраця розпочалася кілька років тому. І це вже стало доброю традицією, що ми приїжджаємо сюди з нагоди Дня Святого Миколая і даруємо обладнання, необхідне обласній дитячій лікарні. Ми працюємо у понад 50 містах і селах, а також працюємо за різними напрямами, зокрема, в галузі медицини, спорту та енергоефективності, тощо, – зазначила Тетяна Оверіна.

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні протягом 2018 року завершено роботи з реконструкції відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Проведено капітальний ремонт також приміщення першого поверху неонатального Центру зі створенням операційного блоку. Крім цього, розпочато реконструкцію частини інфекційно-боксового відділення (діагностичного) зі створенням відділення екстреної медичної допомоги та проведено капітальний ремонт першого поверху головного корпусу, третього поверху та сходових клітин консультативної поліклініки.

За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні Василя Паненка, мобільна ультразвукова система SamsungMySono U6 призначена для проведення діагностичних обстежень пацієнтам, які потребують у стаціонарних відділеннях.

Наші партнери ДТЕК третій рік поспіль допомагають з якісним та найсучаснішим обладнанням, –зазначив Василь Паненко. – Завдяки пересувному УЗД-апарату можна проводити обстеження в будь-якому відділенні у дітей, які є нетранспортабельними. Ми й надалі працюватимемо над тим, щоб наша лікарня утримала показник найкращої в Україні.

Також керівник закладу відзначив віддану роботу медичних працівників. За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні, протягом чотирьох років у медзакладі вдалося зменшити смертність дитячого населення вдвічі.

На завершення заходу усім 380 маленьким пацієнтам, які перебувають у лікарні, депутат обласної Ради Людмила Головашич вручила солодкі подарунки та презентувала розважальну програму.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up