Замість Вічного вогню пропонують поставити прожектор

Замість Вічного вогню пропонують поставити прожектор
  • Автор петиції пропонує замінити Вічний вогонь на Європейській площі на потужний прожектор.
  • Потребу в цьому він пояснює тим, що газ дорогий і пам’ятник спалює його багато.
  • А скільки витрачають на паливо для Вічного вогню?

На сайті електронних петицій опублікували звернення вінничанина Ярослава Рачинського, який пропонує зробити реконструкцію Вічного вогню на Європейській площі.

«Газ дорогий і вічний вогонь спалює його занадто багато. Цим газом можна було б обігріти невелику лікарню, школу, але ми його просто спалюємо бо бач, пам’ять. Пропоную замість вогню вмонтувати потужний прожектор, щоб у вечірній та нічний час світив у гору та створював стовп світла до неба. Враховуючи сучасні освітлювальні технології та нічний тариф це було б надзвичайно дешево», — йдеться у зверненні.

Прочитати повний текст та підтримати петицію можна за цим посиланням.

Відео дня

Навіщо горить Вічний вогонь? Вічний вогонь символізує вічну пам’ять про загиблих під час Другої світової війни. За даними, які нам вдалося знайти у мережі, уперше вінницький Вічний вогонь запалили у 1958 році. Тоді ж відкрили Меморіал слави на Європейській площі.

І він горить з тих часів безперевно? Ні. Раніше у «Вінницягаз» розповідали, що були роки, коли вогонь запалювали тільки під час масових заходів. При тому, полум’я вимикають, аби почистити конструкцію: вінничани та гості міста закидають у нього монети «На щастя».

Газ дорогий, чому його не економлять? Міська влада за власним бажанням хоче економити газ для Вічного вогню. У 2011 році на нього поставили лічильник, щоб платити по факту споживання.

А до цього платили по «нормам»: 5000 кубометрів (!) щомісяця, за що платили 10 тисяч гривень:

— Це багато. Коли ми здаємо звіти у Києві, і там бачать цю цифру, то виникають питання: «У нас Родина-мать менше споживає, ніж ваш Вічний вогонь», — казав тодішній директор Вінницького управління газового господарства Олександр Бевз.

Скільки платять за газ для Вічного вогню? За даними ProZorro в липні минулого року КП «Подільський туристично-інформаційний центр» заключило угоду з товариством «Вінницягаз збут». На п’ять місяців вони замовили 8 277 кубометрів газу, сплативши за це 84 тисячі гривень.

Дізналися через аналітично-пошукову систему .007 , які витрати були в останні місяці 2018-го: за розподіл та за газ для Вічного вогню сплатили 24 745 гривень у листопаді, 18 486 гривень у грудні.

Раніше керівник «Подільського турцентру» Олександр Ходацький казав, що вони регулюють подачу газу: зменшують чи збільшують її, в залежності від погоди.

І це впливає на витрати газу, що обліковує лічильник. Тож у 2017 році так їм вдалося зекономити 52 тисячі гривень на паливі для Вічного вогню.

Опитування

Чи потрібно замінити Вогонь на прожектор?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (81)
  • Задунайский Торонтуй

    На братских могилах не ставят крестов,

    И вдовы на них не рыдают,

    К ним кто-то приносит букеты цветов,

    И Вечный огонь зажигают.



    Здесь раньше вставала земля на дыбы,

    А нынче — гранитные плиты.

    Здесь нет ни одной персональной судьбы —

    Все судьбы в единую слиты.



    А в Вечном огне виден вспыхнувший танк,

    Горящие русские хаты,

    Горящий Смоленск и горящий рейхстаг,

    Горящее сердце солдата.



    У братских могил нет заплаканных вдов —

    Сюда ходят люди покрепче.

    На братских могилах не ставят крестов,

    Но разве от этого легче?..



    1964
  • Олексій

    Зімітувати вогонь за допомогою світла та нехитрих декорацій просто, і виглядати він буде набагато ефектніше. Це питання безпеки більше чим економії. А гроші ці все рівно вкрадуть.

    Вася reply Олексій

    Дело-то не в газе или прожекторе.

    Главное - чтоб не было как раньше.

    Здания  -пусть будут, дипломы  -будут, больницы - будут..

    А названия? - А это нам по фик
  • Наталья

    Знаю жінку, яка все літо, коли їздила в місто, возила по мішечку цементу. Сусіди узнали, то завезли раз машиною. І сама восени змурувала піч! А ви кричите, хто якою мовою! Селяни більше всіх обурені, їм ХОЛОДНО!!!
  • Наталья

    Погані Москвичі з Ладами, погані холодильники Волга і пралки Либідь? ВІДОМСТІТЬ ненависним часам))) Зробіть кращі, ефективніші і дешевші! І сучасні! Українські! А то все з за бугра і гроші ходять з країни

    Порошок reply Наталья

    Для цього є німецькі авто, американські холодильники. А гугл все одне погано перекладає вашу кацапську мову

    Вася reply Порошок

    Я б казав, що і Вашу українську Гугл знає погано...

    Дивлячись на тебе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up