Замість техніки 70-х: вінницькі пожежники отримали п’ять новеньких машин

Замість техніки 70-х: вінницькі пожежники отримали п’ять новеньких машин
  • Усього техніки - разом із пожежними машинами та спецобладнанням - надзвичайники отримали на 24 мільйони гривень. Тільки 2 із них дістались місту.
  • Чим нові пожежні машини крутіші за старі, і чого іще, окрім нового обладнання, не вистачає вінницьким пожежникам, читайте у репортажі

Сьогодні, 12 березня, о 14.00 вінницьким пожежникам передали 5 пожежних машин. Машини із покращеною прохідністю, цистернами, більшими майже у 2 рази за старі. До всього і економні - ці МАЗи “жеруть” у 2 рази менше палива на 100 кілометрів за своїх “колег” 70 року випуску.  

— У 24 мільйони входить вартість техніки і обладнання: 23,5 мільйони гривень коштують, власне, автомобілі, і 500 тисяч грн - шоломи, бронежилети 5 ступеню захисту, які захищають і шию, і руки. Це білоруське виробництво, повноприводні МАЗи, - розповів Руслан Шевчук, начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій області(ГУ ДСНС - авт.).

Відео дня

Завтра три із п’яти машин вирушать до Козятинського, Хмільницького та Тиврівського району. Інші 2 машини поповнять вінницький автопарк.

— Вони замінять автомобільну техніку випуску 1970, 1984 та 1986 року. Вона справна, але вже стара. А МАЗ - білоруського виробництва, повнопривідний. Містить у собі ємність на 4 тонни води і 400 літрів піноутворювача. Вона може виконувати завдання по пожежам, а також укомплектована пожежно-рятувальним обладнанням: бензорізами, бензопилами, електростанцією, - зазначив Шевчук.

Стара ж техніка 80-х вміщує у себе тільки 2,5 тонни води і працює на бензині. Надзвичайники кажуть, що їх старі машини - ЗІЛи-131 1970-го року випуску на 100 кілометрів витрачають 60 літрів. А цей новенький МАЗ - усього 26 літрів дизпалива.

— У нас уже були схожі машини. Вона відрізняється від наших старих ємністю цистерни, підвищеною прохідністю, ну і більша подача насоса йде  - 60 літрів за секунду, тоді як стара - 40 літрів. Щодо прохідності - були такі випадки, коли ми на старій техніці не могли потрапити на місце пожежі через ускладнені погодні умови, - розповів заступник начальника ДПРЧ № 1 старший лейтенант Богдан Огородник.

Окрім оновлення автопарку, вінницьким надзвичайникам би іще хоч одну драбину, кажуть.

— У нас є усього 9 драбин по області, які сягають 9 поверху. Але ж уже давно є набагато вищі будівлі. Області конче потрібна хоча би одна драбина, яка сягала б у довжину 50 метрів. Такі є тільки у 4-5 областях України, - розповів Шевчук. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анна Водянюк

    Не дай Боже, щоб пригодилось...але треба реально дивитись на речі...
  • Олексій

    У той час, як наша промисловість представляє на виставці новенькі КрАЗи, ми купуємо це у Білорусі але щоб ще більше митницю обдурити, самі зберемо тут. Тупо і недолуго. Знайшли чим хвалитись, все рівно що у Росії купувати.



    https://www.autocentre.ua/kommercheskie/novinka-kommercheskie/kraz-predstavil-novyj-pozharnyj-avtomobil-346282.html

    Oleksandr Stoliarov reply Олексій

    Ти якби трохи розбирався в темі, то висловлювався би менш красномовно. МАЗи збирає порошенко на своїх заводах, так само як і хюндаї, які до речі на воєнку масово постачаються і багато інших марок і бабло все йде порошенкові. А Крази не кращі за Мази, бо Краз клепає спонсор Ляшка, який в свою чергу через потрібні пороху голосування у ВР вибиває собі тендери під пожежні Крази. Тут якраз в тему аксіома Ескобара

    ВАСЯ ВИННИЦКИЙ reply Олексій

    Зато мы гейропэйцы , вот !
  • Sergey Reznichenko

    петя сунет свои мазы во все дыры
  • Oleksandr Stoliarov

    Журналістка забула вказати найголовнішу особливість цих автомобілів. Білоруські МАЗи збираються на заводах "Богдан", які належать нашому шоколадному х...анту :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up