Замість самовільних городів. У парку Дружби народів хочуть зробити землю для інвесторів

Замість самовільних городів. У парку Дружби народів хочуть зробити землю для інвесторів
  • На виконкомі міської ради говорили про впорядкування території парку Дружби народів. Зокрема, про земельну ділянку за податковою, яку місцеві жителі самовільно поділили на городи.
  • Там може з’явитися інвестиційна зона під будівництво готелю або ресторану.
  • У концепції розвитку парку, ухваленій у 2013 році, там передбачили будівництво спорткомплексу.

Якщо подивитися на кадастрову карту, то нині в територію парку Дружби народів входить не тільки земля, а й Вишенське озеро. Його хочуть відділити від парку в окрему ділянку та оформити право комунальної власності на гідротехнічні споруди, яких в озері три.

Дозвіл на розробку проекту землеустрою дали міському комунальному підприємству «Вінницязеленбуд», яке нині опікується цією зоною відпочинку. Що буде з озером після оформлення земельної ділянки, не пояснили.

Відео дня

На виконкомі міськради, 30 січня, більше цікавилися іншою ділянкою — землею, яку нині використовують вінничани під самовільні городи, смітник та стрілковий «полігон».

— У вас цільове призначення — рекреація. А за податковою це може бути інвестиційна земельна ділянка, — каже міський голова Сергій Моргунов.

— Ну вона поки перебуває у користуванні «Вінницязеленбуду», — відповідає директор департаменту земельних ресурсів Сергій Кушнірчук. — У нас затверджена Концепція розвитку територій парку. І відповідно до неї можна буде розглядати наповнення сучасними інвестиційними об'єктами. Там, зокрема, планували зробити спортивний комплекс.

— Так, а це в рекреацію входить? Чи можна там буде розмістити готель, заклад харчування, наприклад? Продумайте цільове призначення земельної ділянки (яку зараз займають городи - авт.), щоб воно було багатофункціональним і залишилося в структурі самого парку. Не потрібно забирати та відокремлювати цю ділянку в парку, — каже Моргунов.

Нагадаємо, шість з половиною гектарів території парку Дружби народів знаходиться під незаконними городами. Вінничани пообгороджували самовільні наділи плетнями та вже не перший рік займаються городництвом. Працівники парку розповідають, що обговорення по цій території були, але все «заглохло» 5-7 років тому. Про це в матеріалі: Таємне життя парку Дружби народів: як «спорткомплекс» розібрали на городи

Опитування

Чи схвалюєте ідею будівництва готелю чи ресторану на ділянці, де зараз самовільні городи?

Читайте також:

Затвердили плани на розбудову Вінниці до 2022 року

Залізницю, спиртзаводи та аеропорт хочуть віддати інвесторам

«ЖЕО» виїхало з історичної будівлі у центрі міста. Кому дістанеться маєток?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • AK

    Правильно, все забудувати і проср*ти! Нащо нам ці парки і зелені зони, давно пора!
  • Papa Justify

    Давно пора!
  • Елена

    між "самовільними городами" і парком ще є пустир і купи руїн та будівельного сміття (бетон, арматура...) Мені здається, логічно спочатку освоїти цю ділянку, а вже потім - городи...
  • Максим Захарчук

    А що біля податкової будувати будуть, чому встановили зелений паркан ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up