Закрутили як треба: велосипедисти «намотали» 100 кілометрів навколо Вінниці

Закрутили як треба: велосипедисти «намотали» 100 кілометрів навколо Вінниці

У неділю, 25 вересня, у Вінниці відбувся другий веломарафон «Закрутка по-вінницьки». До Вінниці учасники з’їхалися зі Львова, Києва, Одеси, Житомира, Білої Церкви, Тернополя та Хмельницького. Сотню кілометрів навколо міста «накрутили» 182 велосипедиста.

У веломарафоні на 100 кілометрів взяли участь професіонали та аматори двох категорій — шосейники та МТБ+. Старт знаходився на об’їзній дороз, біля авторинку. Подальший маршрут пролягав через Турбів, Калинівку та Мізяків. Фініш — біля ТЦ «ШОК».

Для учасників заїзду організатори влаштували пункти харчування вздовж траси. А глядачам смаколики пропонували на площі біля фінішу.

У кінці траси був організований фотофініш та спеціальна фінішна рамка для фіксації часу закінчення заїзду веломарафонцями.

Відео дня

Previous Next

Учасників нагородили призами та подарунками. Кращий час, а саме 2 години 45 хвилин показали Ігор Леснюк та Євген Догадов. Також призи в категорії шоссе отримали Михайло Бойко, Віталій Поліщук та інші, як аматори так і майстри велоспорту. В категорії МТБ+ серед чоловіків подіум розподілився наступним чином: Олександр Бірюков, Сергій Устінов і Сергій Ванжула. А серед чарівних дівчат призові місця розподілились так: Тетяна Галіна, Юлія Костик та Інна Галантюк.

Previous Next

Окрім того заочувальні призи у вигляді дерев'яних ложок (щоб більше каші їли і добрались до подіуму — як пояснили це організатори) разом із смаколиками від ТМ "Даринка" отримали учасники, що посіли 4-6 місця у своїх категоріях.

Ось що розповіли учасники про веломарафон

— Такий заїзд — гарна можливість випробувати свої сили, — каже Вікторія Гудима. — Маршрут був продуманий дуже добре. Їхалося легко, от тільки коли піднімався вітер, то крутити педалі ставало трохи важче. Панувала дружня атмосфера… Знайомилися одне з одним, розмовляли, жартували. Наступного року я обов’язково знову візьму участь у веломарафоні.

 

 

 

 

 

 

 

 

— Від марафону залишилися тільки позитивні враження, — говорить Євген Догадов. — Проїхалися, понасолоджувалися краєвидами. Їхати групою трошки простіше, ніж одному. І морально, і фізично. Тому марафон не був складним. Все сподобалося. І гурти, які виступали, і кухня, і організація.

 

 

 

 

— Організатори старалися як могли, — розповідає Ігор Лиснюк. — Якщо порівняти, як нас супроводжували ДАІшники, то нові поліцейськи трошки некомпетентні. Були аварійні ситуації. І тільки у цьому була проблема. А так все було дуже добре.

 

— Взяла участь, бо хотілося бути частиною цього спортивного свята, — каже Інна Галантюк. — Їхати було важко, спочатку всі мене обганяли. А потім вже взяла правильний темп. Найбільше сподобалася масовість. Всі різнокольорові, всі у спортивній формі, багато хто був з різних міст. справжнє спортивне видовище.

 

 

 

 

— Відмінна організація, все було дуже класно, — говорить Михайло Бойко. — Віннциька сотка й відрізняється від інших кращою організацією. Спокійна траса, яка підходить для будь-кого. Подолати таку відстань було зовсім нескладно. На фініші порадувала підтримка. Наступного року було б непогано підкоригувати регламент. Бо марафон розрахований на середнього велосипедиста. Було б круто відділити найсильніших спортсменів, щоб можна було круто поганяти.

 

 

— Враження чудові, — каже Сергій Перов. — Найбльше мені сподобалося їжа на контрольних пунктах. Особливо у Калинівці. Там була вівсяна каша. Мені 61 рік і я звик долати такі дистанції у вільному темпі, не напружуючись. Тут були змагання, тому заїзд дався важкувато. Їхав у кінці, разом з поліцейськими, дуже приємні люди.

 

— Видно було, що люди організовували марафон з душею, — розповідає Сергій Харчук. — Радували приємні дрібниці протягом заїзду: магнітики, їжа, музичний супровід. Недоліків я не помітив. Я їхав вдруге і планую взяти участь у заїзді наступного року. Хотілося б тільки, щоб міська влада звернула увагу на світлофори при в’їзді у місто. Можна було вмикати їх у жовтий режим і регулювати рух транспорту вручну.

 

— Сотка справила на мене гарне враження, — каже Юрій Заїка. — Я традиційно приймаю участь у різних заїздах і вінницький не поступається їм рівнем. Приємно, що цього року був поділ на категорії. Минулого всі стартували скопом. Організація покращується. Але мені не щастить. Торік мене збили за 10 кілометрів від фінішу. А цьогоріч я пробив колесо. Знадобився час, щоб його замінити. Якби не це, то я, мабуть, був би не на 14-му місці, а у десятці.

 

Previous Next

Наварили 100 літрів борщу та збирали гроші для воїнів АТО

На фініші учасників веломарафону чекав Фестиваль польових кухонь який проходив за підтримки БФ «Подільска Громада». Постаралися «Вінницьки кулінарні бджілки», кухарі в/ч 3008 та Віктор Шемет які теж були запрошені на подіум і отримали символічні призи від організаторів.

— У цьому році у нашу скриньку поклали 1701 гривню, — каже волонтер «Бджілок» Тетяна Власюк. — Ці кошти підуть на закупку найнеобхідніших речей для бійців, які знаходяться в АТО. Наші друзі велосипедисти запрошують готувати вже другий рік поспіль. Вони — унікальна команда людей, які точно знають, що саме хочуть зробити. І роблять це дуже якісно. Вінницька кулінарна сотня вже майже третій рік готує для бійців борщі. Ми робимо це, віддаючи частинку душі, любові.

«Вінницьки кулінарні бджілки» посіли перше місце на Фестивалі польових кухонь цьогоріч.

Допомагали хто як міг

Неймовірний заїзд організували іціативна «Критична маса .Вінниця» за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької облдержадміністрації, Вінницької міської ради і ГО «Вінниця мобільна». Організатори вдячні за допомогу веломагазинам «Велодрім», «Велоліга», «Велохаус», компанії «Вінтар» (торгова марка «Даринка»), хлопцям з «Мотозагулу» за мотоциклетний супровід вздовж маршруту та нардепу Сергію Кудлаєнку. ІТ підтримка заходу (облік часу) — moblin.com.ua

Кудлаєнко зауважив, що у Вінниці велокультура розвивається завдяки активістам, які проводять такі заходи. Нерідко вело-дійства поєднуються з благодійністю: допомога учасникам АТО чи хворим дітям.

Подивіться відео, яке знімали під час заїзду

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Якого х.. ПеРЕможец поехал не туда и не пересек финишную линию, и которого в Опу всю дорогу толкали   спортсменчеги, ??!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up