За отримання найвищого балу ЗНО заплатять гроші. Хто і скільки?

За отримання найвищого балу ЗНО заплатять гроші. Хто і скільки?
Реєстарція на пробне ЗНО триватиме з 5 по 19 січня.
  • Сьогодні, 5 січня, перший день реєстрації на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Що необхідно знати?
  • Важлива інформація для учасників — за найвищий бал платитимуть стипендії.

Хто отримає найвищий бал під час ЗНО, тому платитимуть стипендію. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук.

За його інформацією, у парламенті в останній день минулого року зареєстрували проект постанови «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищий результат».

Авторами проекту є пан Стефанчук і низка народних депутатів. Він наголошує, що зробили це для того, аби матеріально підтримати талановиту молодь, яка досягла високих результатів у навчанні і вступила до вітчизняних закладів вищої освіти.

Відео дня

Яку суму передбачили платити?

Розмір стипендії становитиме один прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня того року, у якому призначається стипендія. Так сказано у повідомленні на сторінці Руслана Стефанчука.

— Держава буде підтримувати тих, хто найкраще склав тест та обрав український заклад вищої освіти, — написав перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук.

Раніше 20minut.ua розповідав, що з 2021 року два десятки найкращих учасників ЗНО отримуватимуть по п’ять тисяч гривень. Премія стане щорічною. Додамо, що проект указу Президента України про премію учасникам ЗНО, які отримали максимальну кількість балів, Кабмін схвалив 28 грудня. 

Майже півтисячі учнів отримали по 200 балів

У 2020 році найвищий результат ЗНО, по 200 балів, отримали 455 учасників. Це — випускники шкіл з усієї України.

  • Найбільше їх з Києва — 108.
  • У Львівській області таких було 64 особи.
  • Дніпропетровській — 36.
  • Харківській — 32.

Таких випускників з шкіл нашої області було 12, це у два рази більше, ніж у 2019-му.

Реєстрація до 19 січня

Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 5 по 19 січня. Про це повідомляє Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти (ВРЦОЯ).

«Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні осіб, які  бажають пройти пробне ЗНО на території Вінницької, Житомирської, Хмельницької областей, триватиме на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти з 05 до 19 січня 2021 року», — зазначено у повідомленні.

Реєстрація буде доступна на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. Вартість участі у пробному зовнішньому незалежному, нагадаємо, цьогоріч вища і складає 240 гривень.

З яких предметів оцінюватимуть знання?

  • з української мови,
  • української мови і літератури,
  • англійської мови,
  • біології,
  • географії,
  • іспанської мови,
  • історії України,
  • математики,
  • математики (завдання рівня стандарту),
  • німецької мови,
  • фізики,
  • французької мови,
  • хімії.

Пройти пробне ЗНО можна з одного із навчальних предметів. Ознайомитися протягом п’яти календарних днів (включаючи дату проведення пробного ЗНО) із зошитами, що містять пробні тести, та на безоплатній основі скористатися сервісом «Визначення результатів пробного ЗНО» з усіх навчальних предметів

Тексти будуть не тільки українською

У ВРЦОЯ звертають увагу на важливу інформацію. Йдеться про мову складання пробного іспиту.

Пробні тести з біології, географії, історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), фізики, хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами (із урахуванням реєстраційних даних учасників пробного ЗНО)

Як реєструватися і скільки платити?

Охочі взяти участь у ЗНО, мають заповнит на сайті ВРЦОЯО реєстраційну заяву. Далі  — створити свою персональну сторінку «Особистий кабінет».

З персональної сторінки роздрукувати квитанцію на оплату вартості послуг для проведення пробного ЗНО (вартість участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні складає 240,00 грн).

На основі цієї квитанції здійснити оплату в установах будь-якого банку України або в установах інших учасників фінансових послуг до 23 січня 2021 року (включно).

Факт зарахування коштів можна перевірити на своїй персональній сторінці «Особистий кабінет» (вхід на сторінку здійснюється за допомогою логіна та пароля, які генеруються під час реєстрації).

У повідомленні наголошується, що реєстрація вважається завершеною після надходження коштів на рахунок ВРЦОЯО  для оплати послуг із проведення пробного ЗНО з обраного навчального предмета.

Не пізніше, ніж за два тижні до проведення пробного ЗНО, учасник отримає доступ до інформації про місце та час його проходження. Інформування здійснюється у формі запрошення до пункту проведення пробного ЗНО, яке необхідно роздрукувати зі своєї персональної сторінки «Особистий кабінет».


Читайте також:

З наступного року видаватимуть по п’ять тисяч гривень тим, хто найкраще складатиме ЗНО

Зросла ціна та змінилися умови. Стартує реєстрація на пробне ЗНО

З 1 січня реформували систему шкільного харчування. Коли оновлять меню?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up