З полону звільнили 50 українських військових, серед них мешканець Вінниччини

З полону звільнили 50 українських військових, серед них мешканець Вінниччини
  • Україна та росія провели черговий обмін полонених. Вдалося звільнити 50-х українських військових та двох цивільних.
  • Серед них прикордонник з Вінницької області.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив про черговий обмін полоненими з РФ, у результаті якого з полону звільнили 52-х українських громадян.

«Наші повертаються додому. Провели черговий обмін полонених. Вдалося звільнити 52-х наших людей — офіцерів, медиків, сержантів та солдат. Серед них — 12 бійців НГУ, включно з двома «Азовцями», 18 з ВМС, 8 з ДПСУ, 9 із ТРо, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних. Додому повертаються захисники «Азовсталі», оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на «Азовсталі» і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем «Москва», а ще моряка з острова Зміїний. Також будуть вдома деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні», — написав Єрмак у Telegram.

Він подякував координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за роботу.

Відео дня

«В нас ще багато роботи, але маємо важливий результат — наші вдома. Повернемо всіх», — написав Єрмак.

Звільнили Андрія Апанасенка

Про те, кого Україна віддала російській стороні, голова ОП не уточнив.

За інформацією наших джерел, вдалось звільнити з полону Андрія Апанасенка. Мешканець Могилів-Подільського служив прикордонником.

Як нам повідомила дружина звільненого полоненого, Андрій родом з села Серебрії. Служив у Маріуполі. 12 квітня Андрія взяли у полон.

Що ще відомо про звільнених

Цього разу вдалося повернути додому бійців Збройних сил України, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби, Територіальної оборони, Національної гвардії, а також цивільних.

«У результаті обміну на рідну землю повернулися солдати та офіцери, матроси, медики. Наймолодшому звільненому нещодавно виповнилося 19 років, найстаршому 56 років. Частина звільнених українців мають бойові поранення або хронічні хвороби», —  йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, з російського полону звільнили двох військових медичок з Вінниччини.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up