З 1 квітня розпочинається нерест та забороняють ловити рибу. Що потрібно знати?

З 1 квітня розпочинається нерест та забороняють ловити рибу. Що потрібно знати?
  • Вінницький рибоохоронний патруль нагадує про заборонені знаряддя лову та відповідальність за їх використання.

З 1 квітня 2020 року на всіх ставках та річках Вінницької області починається весняно-літня заборона на лов риби, повідомляють в ОДА.

«В нерестовий період дозволяється лише любительське і спортивне рибальство з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом, на спеціально визначених ділянках водойм», — зазначають у відомстві.

Забороняється:

Відео дня
  • ловити рибу із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання).
  • застосовувати промислові та інші знаряддя лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань,
  • ловити способом багріння, спорудження гаток, запруд
  • спускання води з рибогосподарських водойм.

Що загрожує недобросовісним рибалкам

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства, за яке загрожує від 340 до 680 гривень штрафу з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів.

Залежно від заподіяних збитків (а саме - нанесення істотної шкоди), може наступити кримінальна відповідальність за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

  • Згідно цієї статті передбачене показання у вигляді штрафу від 1 700 до 3 400 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
  • Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею - караються штрафом від 3 400 до 6 800 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, чи позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Також передбачена адміністративна відповідальність за виготовлення, збут, зберігання та рекламу заборонених знарядь.

  • В залежності від виду правопорушення передбачений штраф на фізичних осіб до 1 700 гривень з конфіскацією цих знарядь, на посадових осіб рекламодавця або розповсюджувача реклами до 4 250 гривень.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства, збуту водних біоресурсів чи заборонених знарядь лову – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини за телефонами: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06 (цілодобово)

 

Читайте також:

З 1 квітня вінницьким рибалкам ловити рибу "зась"

На Вінниччині до 10 вересня не можна ловити раків. Який штраф світить?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Kolya Bonchuk

    Штраф мае бути від 34 000 гри
  • Юрій Усатюк

    Все перечислене є бракон'єрством і має бути заборонене постійно , ане з 1 квітня.і штраф за це малий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up