Як не стати жертвою кеш-треппінгового шахрайства. ТОП порад від кіберполіції

Як не стати жертвою кеш-треппінгового шахрайства. ТОП порад від кіберполіції
  • Шахраї завжди напоготові та хочуть виманити ваші гроші. Будьте пильними та прогляньте поради від кіберполіціянтів, які поділилися черговою схемою обману.

— Шахраї не нехтують жодною можливістю, аби привласнити чужі гроші. Примітивний, але успішний вид карткового шахрайства з банкоматами — кеш-треппінг, це коли зловмисник встановлює спеціальну накладку у шатер аби перешкодити видачі купюр, — кажуть у Кіберполіції України. — Зазвичай злодій чекатиме неподалік допоки його жертва піде до іншого банкомату, подумавши, що стався технічний збій. Тоді ж злодій прибере встановлену панель і привласнить чужі гроші.


 
Що робити, аби не стати жертвою кеш-треппінгового шахрайства:

  • перш ніж використовувати банкомат, звертай увагу на його зовнішній вигляд, наявність чужорідних або сторонніх предметів (накладки) 
  • якщо банкомат видає інформацію про успішність операції, але гроші не видає, не йди від банкомата, щоб злочинці не забрали гроші
  • одразу телефонуй до банку та повідом про проблему. Надалі дотримуйся рекомендацій працівника банку
  • якщо знайшов металеву накладку — негайно телефонуй до поліції.

Кіберполіція також попереджає про шахрайство під виглядом винагороди за участь у соцопитуваннях. Спеціалісти розповідають про схему та пояснюють, як не попастися на неї. Деталі ТУТ.

Відео дня

Нагадаємо, у Вінницькій колонії банда засуджених ошукала людей на понад мільйон гривень.Члени злочинної оборудки відбувають покарання у Вінницькій виправній колонії за тяжкі та особливо тяжкі злочини. П’ятеро засуджених разом зі спільницею ошукували людей по всій Україні. Шахраї телефонували до людей та представлялись співробітниками банку. Бандити виводили з рахунків потерпілих усі наявні гроші. Наразі поліцейським відомо близько десяти епізодів злочинної діяльності шахраїв.

Довідка:

​​​​​Все частіше до поліції звертаються мешканці регіону, які стали жертвами шахраїв. З початку року працівники поліції зареєстрували 960 звернень громадян щодо вчинення відносно них шахрайських дій. Серед найпоширеніших видів шахрайств є:

  • «звільнення родичів з поліції»,
  • непритягнення їх до кримінальної відповідальності за винагороду,
  • купівля товарів через мережу Інтернет та отримання доступу до платіжних карток, представляючись співробітниками банківських установ.

 

 

Читайте також:

Як шахраї обманюють українців у Facebook: викрили нову схему

Хімічна атака: рятувальники дали поради, які допоможуть зберегти життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up