«Я погладив м’якенького баранчика». Юних переселенців зводили на екскурсію до зоопарку

«Я погладив м’якенького баранчика». Юних переселенців зводили на екскурсію до зоопарку
  • Екскурсію відвідали понад 30 дітей-переселенців віком від 5 до 15 років та їхні батьки. Ці родини наразі мешкають у Вінницькій громаді.

Під час екскурсії діти на власні очі змогли побачити різноманітних представників світу тварин, а також завітали у «ДиноПарк Вінниця». Про це інформує Вінницька міська рада.

«Педагоги наших підліткових клубів вже два місяці проводять майстер-класи та конкурси для дітей переселенців внутрішньо переміщених людей, — зазначив директор мережі комунальних закладів «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира. — Сьогодні ми вирішили запросити їх на екскурсію до зоопарку».

Начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак каже, що у такий спосіб малих відволікали від негативних думок. Майже усі діти мали вдома домашніх улюбленців, нині сильно сумують за ними.

Відео дня

У зоопарку юні переселенці відпочили та набралися позитивних емоцій.

«Я лише один раз був у зоопарку — коли ми жили в Донецькій області, — розповів восьмирічний хлопчик Віталій із Донецької області. — Сьогодні ми всі побачили таких великих і красивих тварин, особисто я – погладив м’якенького баранчика».

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up