Вуличні гонщики пропонують створити майданчик для дріфту у Вінниці. Петиція

Вуличні гонщики пропонують створити майданчик для дріфту у Вінниці. Петиція
  • Вінничанин Ігор Редько подав петицію до міськради з пропозицією створити місце для авто і мото спільнот.
  • У зверненні йдеться, що «нелегальні перегони у Вінниці» є організованими, а їх учасники — така ж частина громади, як і всі інші вінничани.
  • Для гонщиків, які також мають право на місто, чоловік пропонує створити майданчик для дріфтингу.

На сайті електронних петицій опублікували звернення, в якому вінничанин Ігор Редько пропонує «Створити місце для авто, мото спільно Вінниччини». Зі змісту звернення йдеться, що громадськості показують викривлений образ учасників нелегальних перегонів.

«Демонструються матеріали з відеокамер, а глядачам виставляють учасників як мажорів, хуліганів, алкоголіків і дебоширів.

Якщо ж адекватно проаналізувати ситуацію, то навіть з представленого відео можна зрозуміти що нелегальні перегони, не такі вже і неорганізовані як нас намагаються переконати: є і інструктажі, і таблиці учасників, і підвіз води, організація об'їзду, крім того обираються рівні, не завантажені транспортом і добре освітленні ділянки», — йдеться у зверненні Редька.

Відео дня

Чоловік зауважує, що вони не є кримінальними елементами чи покидьками суспільства, не розмежовують себе з громадою міста, сплачують податки, дотримуються законів.

Та готові до діалогу з владою, щоб спільно вирішити проблему.

Автор петиції Ігор Редько запропонував варіант:

  • Збудувати або відвести існуючий паркінг в зоні міста для зборів, спілкування і проведення любительських змагань для автомобілістів та мотоциклістів міста.
  • Територія має бути не проїзна, з нічним освітленням, хорошим асфальтобетонним покриттям у вигляді кола, або квадрату не менше як 150 метрів у діаметрі.
  • Доступ до майданчику має бути безоплатний та цілодобовий для усіх бажаючих. Про власну безпеку готові подбати самі.

Станом на 16:05 11 квітня петицію підписали 52 людей. А потрібно зібрати не менше 350 підписів, щоб звернення розглянули міські чиновники. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Читайте також:

Ілюстрації до матеріалу: nacker_a.v.martynenko

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (69)
  • Ксюша Сим

    Этот проект мерии не интересен потому что нельзя отмыть много денег, а вот опять менять рельсы на Соборной вот это класс!  Ведь сделают на херню, а спишут как на мост

    Andrey Marso reply Ксюша Сим

    наша мерия может и вело парковку за 1 200 000 000 грн построить, по этому закатать асфальтом площадку и поставить урны, тоже не хилый вариант для прибыли. А расходы на машины это деньги для продавцов запчастей, для сто, для шиномонтажа и для топливных компаний, а это дополнительные не хилые плюсы в налоговую и в казну бюджета города
  • Ms Clark

    Доброго вечора!

    Після перегляду більшості коментарів під даною статтею я просто не змогла промовчати і не звернутися до вас. Я така ж сама жителька Вінниці як і ви всі. Я тут мешкаю, навчаюсь, працюю і я хочу, щоб наше місто ставало якомога кращим і розвивалось, а не стояло на місці. У більшості міст існують паркінги де автомобілісти можуть провести час і це вважають за норму, але у Вінниці я зіткнулась з тим, що тут мало того, що немає спеціально відведенних місць для водіїв, так ще й їх морально принижують і не вважають за людей... І за цим дуже прикро спостерігати... Більшість із вас кричить на рахунок того, що ви не збираєтесь, щоб на ваші кошти від налогу відкривали цей паркінг. Знаєте, ці гроші і так фіг зна куди йдуть, а тут ви будете знати, що вони пішли на щось дійсно потрібне. Особисто у мене немає автомобіля, але я усіма руками і ногами за те, щоб у Вінниці з'явився паркінг для автомобілістів, адже і сама, іноді, не проти відвідувати такі місця. Мене нереально сильно обурюють ті коментарі, де ви, мешканці Вінниці, так негативно і навіть ненависно відноситесь до водіїв, але вони такі ж самі люди як і ви! Навчіться поважати оточуючих! Після тяжкого робочого дня кожен з нас хоче відпочити і хлопці не є винятком! Їм просто напросто хочеться зібратися в одному місці в компанії друзів і своїх улюблених машин і добре провести час, а дрифт допомагає їм відволіктись від проблем буденності, які у них накопились. Більшість людей шукають спасіння від проблем у чарці і з часом спливаються... І це є великою проблемою на сьогодні. А те що хлопці зберуться і просто постирають собі резину — не принесе нічого поганого нікому... Ну окрім тієї резини, хах Та і взагалі від дрифту немає ніякої шкоди, адже за кермом сидить далеко не якась там школота, а уже доросла людина, у якої є голова на плечах! Тому, я закликаю вас усіх думати не лише про те, як задовольнити свої потреби, а і трішки подумати про інших. Якщо у Вінниці з'явиться місце де автомобілісти зможуть проводити час та дрифтувати, то наше місто стане набагато кращим! І взагалі, як на мене, то якщо у хлопців з' явиться місце де вони зможуть "випустити пар", то і автомобільних аварій стане менше!

    І ще одне: мене досить сильно виводить із себе те, що більшість із вас писали про те, що легалізувати дрифт у Вінниці хочуть власники блях. Ви серйозно? По-перше, я ніяк не можу зрозуміти при чому тут бляхи до паркінгу. А, по-друге, у мене складається таке враження, що більшість з вас не знають що означає слово "бляха" і тому ви тулите його скрізь, та і взагалі більшість вважають що це слово є синонімом автомобіля. Але це не так і перш ніж щось писати краще загугліть і лише тоді пишіть! Особливо сильно обурює той факт, коли ви бачите, що машина на вінницьких номерах і всеодно називаєте її євробляхою... Короче, спочатку дізнайтеся значення того чи іншого слова і лише потім використовуйте його в своєму діалозі.

    Дякую всім за увагу!

    Юлія reply Ms Clark

    Ви так багато написали. А суть тільки в одній фразі:
    Після тяжкого робочого дня кожен з нас хоче відпочити !!!
    Як ми усі знаємо здоровий сон це запорука здоров'я. У вас немає поваги і розуміння до людей, які прийшли з роботи і вночі мають виспатися!!!
    Коли я не можу заснути і починаю божеволіти від безсоння !!від шуму моторів,!! а в 7.00 треба прокидатися. І плачуть діти, які лякаються цього шуму. Хочеться мати автомат, щоб заглушити ці мотори.
    Я тільки ЗА щоб вивести ці перегони за місто, подалі від жилих будинків та квартир.

    Вася reply Ms Clark

    Чи буде місто краще  - це питання. Є статистика - скільки ДТП утворено  наротами, алкашами та цими дріфтерами? Я вважаю, что що дріфтерів замало.
    Білшисть присутніх проти витрати грошей. Чому?
    А тому, что звіт такий:
    - Витратили 500 тис. гривень.
    А якби це було у газетах та кошторис... Вкрасти було б важче.
    Отож й питанння цього майданчику в тім  - скільки можна вкрасти. Якщо замало, то будемо шукати інший проект благоустрою...
  • Audi Вінниця

    Я, как представитель одного из автопабликов полностью ЗА! Если стритрейсинг у нас нелегальный и люди против этого, то почему не сделать его легальным? Так будет и нам лучше, т.к. будет отведённое место под наше хобби/стиль жизни, и другим будет безопаснее находится на проезжей части. На ровном месте два плюса) Тем более на целый город мы просим ВСЕГО ОДНО кольцо диаметром 150 метров, что не так уж и много. Я лично не понимаю, почему так сложно это сделать. Скейтпарк же как-то организовали. Спасибо что прочитали)
  • Ігор Редько

    Дам відповіді одразу на кілька запитань адресований мені у коментарях.
    1. Річ не в мені, Васі, Петі і кількох моїх друзях, у петиції йде мова про десяток авто и мото клубів і сотні людей. Автоспільнота Вінниці не обмежується 3 жигулями чи 2 бмв, це досить чисельне об'єднання по інтересам.
    2. Особисто я не є учасником дрифту, у мене абсолютно не пристосований для цього автомобіль, тому можете не шуміти про мою супер зацікавленість чи особистий інтерес. Але мені цікаво в кінці важкого дня приїхати на таке місце з друзями, поспілкуватися, випити кави.
    3. Так званий "нелегал" сприймається як якийсь порок міста, але чому? При нормальному підході це може стати фішкою. Для прикладу у Запоріжжі влада міста відводить трассу на набережній, її огороджують і проводять трек дні. Збираються тисячі глядачів. Чому не можна проводити такі загальнодоступні заходи?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up