Впіймали та оштрафували. На жінку, яка палила суху траву, склали адмінпротокол

Впіймали та оштрафували. На жінку, яка палила суху траву, склали адмінпротокол
  • Останнім часом стається чимало пожеж в екосистемах. Вогнеборці нашої області десятки разів на добу виїжджають приборкувати полум'я.
  • Найчастіше — це підпали, але спіймати палія непросто. Днями вдалося викрити на підпалі жительку Гайсинського району.

На території Бершадської міської ради в межах села Голдашівка Гайсинського району громадянка спалювала суху траву. Це виявили під час рейду працівники екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

— За вказані дії на порушника складено протокол за частиною 1 статті 77-1 КУпАП та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, — пише у фейсбук Державна екологічна інспекція у Вінницькій області. — Державна екологічна інспекція у Вінницькій області  просить усіх громадян неухильно дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства,  адже за результатами випалювання сухої рослинності можуть настати дуже тяжкі наслідки як в частині порушення «правил пожежної безпеки» так і в частині здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Зазначають, що цей випадок належати до самовільного випалювання ділянки з водно-болотної рослинності. А це за новими правилами тягне на штраф до 6120 грн.

Відео дня
Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Читайте також:

«Будинки в одному метрі від вогнища». На Вишеньці палала суха трава

Пожежі по усій країні. Чому не можна спалювати суху траву та очерет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Как-то так

    Штраф має бути в 10 разів більше. А пропаганду проводити через телебачення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up