«Вони джерело позитиву». Викладачка медуніверситету стала опікуном білок

«Вони джерело позитиву». Викладачка медуніверситету стала опікуном білок
  • Викладачка Вінницького національного медичного університету Олена Ромашкіна стала опікуном білок з Подільського звіринцю. Жінка дуже любить цих тварин та називає їх джерелом позитиву.

Білок під свою опіку пані Олена вибрала невипадково. Як інформує пресслужба Подільського зоопарку, вінничанку непокоїть, що через глобальне потепління, від наслідків якого потерпає флора і фауна України, чисельність білок у дикій природі відчутно зменшується.

У підтвердження своїх слів опікунка навела публікацію видання ВВС, в якій зазначається, що до 2100 року в Україні може зникнути 97% природного ареалу білки — вивірки звичайної (Sciurus vulgaris). На думку Олени Ромашкіної, саме завдяки діяльності зоопарків, наші нащадки можуть побачити тварин, які внаслідок змін клімату зникли у дикій природі.

Відео дня

«Біля головного корпусу університету є парк, де раніше жило багато білок. Я завжди любила спостерігати за ними. Втім, останнім часом вони кудись зникли. Коли я дізналась, що вони є в нашому зоопарку і над ними можна взяти опіку, я одразу вирішила, що білки — це моє. Я люблю тварин. В мене вдома завжди є тварини», — розповідає пані Олена.

Вінничанка вважає тварин джерелом позитивних емоцій.

Станьте опікуном і ви

У подільському звіринцю діє опікунська програма. Якщо маєте намір стати опікуном тварин, зайдіть на сайт Подільського зоопарку zoo.vn.ua і подайте свою заявку у розділі «стати опікуном».

Історія зоопарку

Історія вінницького Подільського зоопарку розпочалася у 2005 році. Відтоді заклад постійно розвивається, вдосконалює свою територію та вольєри і регулярно поповнюється новими мешканцями.

Станом на жовтень 2022 року у колекції зоопарку — 138 звірів і 127 птахів. Серед них є й евакуйовані з інших регіонів через повномасштабну війну росії проти України: ягуар, рись, тигр, верблюд і чотири лемури.

Детальніше про звіринець можна дізнатися у матеріалі:

 

Читайте також:

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up