«Волю Стерненку!» У Вінниці відбулася акція підтримки засудженого активіста

«Волю Стерненку!» У Вінниці відбулася акція підтримки засудженого активіста
  • Близько сотні вінничан зібрались на акцію підтримки Сергія Стерненка на площі Героїв Небесної Сотні 23 лютого.

Почалася мирна акція о 19.00. На неї зібрались вінничани, які не підтримують рішення суду щодо активіста Сергія Стерненка. Присутні скандували: «Волю Стерненко», «Венедіктову під арешт», «Свободу політв‘язням». Організатори запалили димові шашки та вигукували: «Аваков чорт!».

Пояснимо, районний суд Одеси призначив колишньому лідеру місцевого осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Вирок ухвалений у справі щодо нібито викрадення ексдепутата Сергія Щербича ще у 2015 році.

Відео дня

На мирному мітингу вінничани обговорювали між собою ситуацію із Стерненком та згадували інших політв‘язнів. Прийшли на мітинг, як молоді люди, так і старші. Була присутня на мітингу й поліція.

— Ми хочемо підтримати Сергія Стерненка і наголосити на його незаконному ув’язненні, — каже організатор акції громадський активіст Богдан Куценко. — Хочемо приєднатися до збору підписів, який оголосили активісти у Києві, щодо відставки генпрокурорки Венедіктової. Ми висловлюємо цим протестом свою недовіру судовій системі. Люди, які прийшли сюди розуміють, що рішення суду щодо Стерненка незаконне. 

За що засудили Сергія Стерненка?

Стерненка обвинувачували за розбійний напад, викрадення людини, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї. Прокурори запросили для нього 8 років ув'язнення з конфіскацією майна. Суд визнав винним активіста за трьома статтями Кримінального кодексу.

Водночас покарання призначили за двома статтями — про розбійний напад і зберігання зброї. Покарання за викрадення людини не призначили, оскільки закінчився строк притягнення до кримінальної відповідальності, передають у суді.

Сергій Стерненко не погоджується з вироком суду. Він заявив, що на суддю тиснули генеральна прокурорка Іринс Венедіктова та заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

Читайте також:

«Допоможіть врятувати дітей»: просять підтримати ідею створення благодійного фонду

«Там все інакше» або чому дедалі більше українців стають заробітчанами 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (193)
  • Veronika Orlova

    Шикарно, кастрюлеголовые рогули всполошились, из-за наказания уголовника с доказаной виной. Попривыкали гадить где попало без наказания.
  • Богдан Куценко

    Оце кайф - а на сторінці 20 хвилин просто-таки паноптикум - чудове ватне зібрання - пєнси і опезежопніки слілісь в єдіном поривє.

    Козацький Бздюх reply Богдан Куценко

    Ога, а кто у нас тут истина последней инстанции, ты что ли, гастербайтер польский?

    Богдан Куценко reply Богдан Куценко

    Так, жахливо. Шаріївець - ще тупіше опезежопника!

    Ярослав Магдалюк reply Богдан Куценко

    Розумієш ,людям "кушать нечего" зате в магазини "толпами ходять"....
    Питання :" А звідки гроші ,якщо такі всі злиденні????"

    Козацький Бздюх reply Ярослав Магдалюк

    70% побутового спросу на внутрішньому ринку України формується на коштах заробітчан. Ну і на тому що вкрадено з бюджету, куди ж без цього....

    Ярослав Магдалюк reply Богдан Куценко

    Богдан Куценко ,ще Шаріївці і молоросики одним словом....
  • Олег Левадный

    Бляди, сэр.

    Олег Левадный reply Олег Левадный

    Богдан Куценко Тебе так моя жопа покоя не дает...

    Богдан Куценко reply Олег Левадный

    А поддержка без твоей жирной жопы.

    Олег Левадный reply Олег Левадный

    Богдан Куценко моя жирная жопа как-то обойдется без такой поддержки.

    Богдан Куценко reply Олег Левадный

    Олег Левадный Олежа, за твою жирную жопу точно никто не выйдет.
  • Роман Аксельрод

    СОВЕТ :  Не тратьте время на дискуссию с ,, трудягами “ фабрики ботов. Их легко распознать, у них не автарки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:00 Вакансії в Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 14:04 Вінниця передала військовим дрони та тепловізори 13:01 З яких криниць у Вінниці не радять пити воду? Дослідження від обласного центру МОЗ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up