«Влада нас ігнорує і не дає землю!» Калинівські АТОвці перекривали дороги у Вінниці (ОНОВЛЕНО)

«Влада нас ігнорує і не дає землю!» Калинівські АТОвці перекривали дороги у Вінниці (ОНОВЛЕНО)
  • Декілька десятків людей перекривали дорогу на проспекті Юності. 
  • Так вони протестують через те, що їм роками не надають земельні ділянки, яку їм обіцяли представники влади. Наразі її використовують аграрії
  • Надалі протестувальники поїхали до Центру, щоб перекривати Соборну. Чим закінчився їхній мітинг?

Учасники АТО вже п’ятий рік намагаються отримати землю в Калинівському районі. Через те, що влада їх ігнорує — люди вийшли на протест, про що повідомляє кореспондент RIA Віталій Павловський.

— Великого затору немає, водії намагаються розвертатися. Перекривають дорогу декільк десятків протестувальників. Стаються сутички між учасниками протесту та водіями. Хотілось би бачити когось з керівників поліції, щоб домовлялися з протестуючими і пропускали вибірково транспорт, — каже у ефірі Павловський.

Журналіст поспілкувався з учасниками протесту, від яких дізнався, що Держгеокадастр «футболить» близько 300 АТОвців з Калинівського району, яким не надає землю.

Відео дня

— Якщо нас не чують по-людськи, то будемо поступати як поступаємо. Нам п’ять років вже готові передати землю. Уже знайшли, уже передаємо, тільки підіть. Ми йдемо і про нас забувають. Тим часом, аграрії використовують нашу землю як поля, — розказав один з учасників протесту.

— Кабмін дав доручення на Держгеокадастр. Ті розробили ділянки та віддали на облраду. Та погодила і надіслала на Верховну Раду. І на цьому все «загальмувалося». Я протестую і оголосив голодування, — розказав один з учасників мітингу у військовій формі.

Наразі люди ходять по пішохідному переходу з плакатами, що воїнів АТО ігнорує влада і не дає обіцяну землю. Патрульна поліція розвертає водіїв, що під'їжджають до місця протесту.

ОНОВЛЕНО

— Якщо не буде нікого, то ми через дві години перекриємо центр і підемо під облдержадміністрацію, — каже один з протестувальників.

Люди пішли з проспекту Юності та поїхали в центр міста. Там вони хочуть перекрити головну вулицю біля будівлі Вінницької ОДА. Люди хочуть отримати обіцяні земельні ділянки в Калинівському районі, що їм не дають вже п'ять років.

Люди розмовляють з представником Держгеокадастру та поки не перекривають Центр міста:

Як розказав журналіст RIA Віталій Павловський на зустріч до мітингарів приїхали чиновники.

— Приїхав заступник губернатора, керівник Держгеокадастру. Атовці зараз розійшлися, домовилися зустрітися з представниками держустанов на середу, о 8.30. Будуть перевіряти документи на землю, укомплектацію та вивчатимуть питання. Кінцевий результат — підготовка документів та подання їх на Кабмін, аби калинівським АТОвцям дали землю, — каже Павловський.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Цікаво,а якого .уя КАЛИНІВСЬКІ АТОвці стали перекривати дороги У ВІННИЦІ? Чи не тому,що у Калинівці знають,які то "атовці"?

    І,до речі,чому перекривали саме пр.Юності? Яке відношення має ця вулиця до розподілу землі?
  • пуля

    не пережывайте прыйде час и выдилят на цвынтари в ровах

    Грицько Штахета reply пуля

    Як казав один кацапстанський фельдмаршал: "Пуля - дура" ))
  • Papa Justify

    Але краще, дійсно, такі речі в центрі робити, як писав попередній дописувач))
  • Papa Justify

    Молодці, хлопці, відстоюйте свої права, бо у нас так влада кончена і лишилась - вижмакає людину, а потім викине і нічого не дасть, хіба що копняка під зад... Тим більше, що для АТОвців таких проблем, взагалі, не повинно бути!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up