Військовий, який загинув вночі у Вінниці, з Гайсинської частини

Військовий, який загинув вночі у Вінниці, з Гайсинської частини

•Життю трьох поранених від нічного вибуху нічого не загрожує

•Найбільше постраждав 26-річний військовий

•16-річна поранена заховалася від журналіста під ковдрою на лікарняному ліжку, 19-річний хлопець промовив одну фразу: «Зустрілися з друзями».

Про нічний вибух біля палацу мистецтв «Зоря» вранці нагадували сліди – посічений асфальт і залишки краплин крові. О пів на третю ночі на цьому місці загинув 20-річчний військовий. Ще троє людей, які знаходилися поруч, зазнали осколкових поранень. Серед них – 16-річна дівчина.

Очевидці нічного вибуху: «Не будемо нічого говорити…»

Саме вони, безпосередні очевидці трагедії, знають, що і як відбувалося тієї ночі. Говорити про це з журналістами – категорично відмовляються. Дівчина лікується в обласній дитячій лікарні.  Поруч з нею в палаті мати.

Відео дня

-Вона нічого не скаже, - категоричним тоном зауважує жінка. Донька тим часом  натягає на голову ковдру і так залишається сидіти на ліжку. – У дитини травма на все життя. У неї на очах загинула людина.

Лікарі пояснюють, що в дівчини множинні осколкові поранення тканин нижніх кінцівок. Кістки не ушкоджено. Її стан – середнього ступеня важкості.

19-річний хлопець перебуває на лікуванні у Вінницькій лікарні швидкої допомоги. Лікар Богдан Трохименко пояснив, що у пацієнта поранення стегна та гомілки.

-Більше постраждав 26-річний чоловік, - уточнив лікар. – У нього перелом кістки, вогнепальні поранення плеча шиї та обличчя. Після надання першої допомоги його перевели до Військово-медичного центру, бо він військовий.

Повертався з навчань на полігоні «Широкий лан»

-Загиблий військовослужбовець боєць 59-ї бригади, що дислокується у Гайсині, - таку інформацію на правах анонімності повідомив один з військовослужбовців. Він також уточнив, що той повертався з навчань на полігоні «Широкий лан», що у Миколаївській області. У Вінниці його зустріли друзі. Загиблий боєць був вінничанином.

Що було далі, де друзі знаходилися до пів на третю ночі, а головне – чому з навчань військовий повертався з реактивним протитанковим гранатометом, це з’ясовує слідство.

-Вибух стався в результаті необережного поводження з вибуховими предметами, походження яких з’ясовує поліція Проводяться експертизи та слідчі дії, - пояснила начальник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник. – Кримінальне провадження відкрито за ст..115 ККУ «Умисне вбивство» з додатковою поміткою «нещасний випадок

Начальник вибухотехнічної служби обласної поліції Валентин Мельник:

-На місці події знайдено металеві уламки В особистих речах виявлено стріляний тубус від реактивної протитанкової гранати РПГ-26,  дві димові гранати та три та важелі до гранати, п’ять різнокаліберних набоїв.  За попередньою версією, до трагедії призвів осколковий вибуховий пристрій. Військовий загинув на місці.

Дівчині 16 років, а її о третій ночі нема дома

Один з демобілізованих військовослужбовців, з яким спілкувався журналіст «20 хвилин», припустив, що вибух міг статися після того, коли військовий дістав із сумки зброю і показував її своїм друзям.

-Тут головне запитання до ще одного військового, якому вже 26 років, як він міг допустити таке у присутності неповнолітньої дівчини і молодого цивільного хлопця? – Хоча у першу чергу мають відповісти командири військового – ходити по місту з сумкою, в якій арсенал зброї, в тому числі РПГ, таке навіть уявити складно. Нарешті, про маму дівчини – дитині 16 років, о третій ночі її нема дома, я б не міг спокійно спати у такому випадку.Тепер вона бідкається, що дочка пережила травму на все життя. Молитися їй треба....

Висловлюємо співчуття рідним загиблого. Смерть молодої людини – велика трагедія насамперед для батьків

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    коллега по работе, тоже с ширлана вернулся, но не с пустыми руками.
  • Прокоповна Проня

    Чего бы это шляться по городу в три саса нрчи с гранатометом?!!!

    Иванов Иван reply Прокоповна Проня

    клиентов искали чтобы продать видатть не один имел
  • Иванов Иван

    а это не оп пи..данул по посольству в луцке.
  • Задунайский Торонтуй

    Долго над полем сандалик летал.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up