«Вінницягаз» розпочав інвентаризацію показань газових лічильників (Пресслужба «Вінницягаз»)

«Вінницягаз» розпочав інвентаризацію показань газових лічильників (Пресслужба «Вінницягаз»)

Опалювальний сезон закінчився і в АТ «Вінницягаз» стартувала інвентаризація показань газових лічильників споживачів. Компанія обслуговує 460 тисяч клієнтів по всій області. Щоденно контролери знімають показання приладів обліку у 5-7 тисяч споживачів.

Як проводиться інвентаризація і для чого пояснює контролер Вінницького відділення АТ «Вінницягаз» Наталія Уривська.

Пані Наталіє, що таке інвентаризації показань лічильників газу і чому вона потрібна?

- На практиці часто є розбіжності між показаннями на газових лічильниках споживачів та нарахуваннями. Опалювальний сезон закінчився і ми  проводимо зняття контрольних показань лічильників, щоб усунути такі розбіжності та привести дані у відповідність з реальним споживанням газу.

У чому полягає робота контролера?

В першу чергу – це зняття контрольних показань газового лічильника. Також контролер звіряє номери лічильника та пломби з даними у базі, візуально перевіряє роботу лічильника та  цілісність пломби.

Кажуть, контролери стали мобільними і користуються спеціальними сервісами. Розкажіть детальніше.

Контролери мають службові телефони, на яких встановлено спеціальний додаток 104Mobile. За допомогою цього додатку ми фотографуємо показання лічильника і одразу передаємо в базу даних АТ «Вінницягаз».

Навіщо контролеру додаток?

При використанні додатку для контролера зводиться до мінімуму ризик помилок та значно економиться час. Показання лічильника автоматично передаються в базу разом з номером особового рахунку споживача. Контролеру не потрібно заповнювати робочі листки, передавати їх операторам та в ручному режимі вносити інформацію.

Що потрібно від споживача?

Процес інвентаризації не потребує жодної участі з боку клієнтів. Потрібен лише доступ до приладів обліку споживачів. Сама процедура зняття показань триває кілька секунд.

Скільки клієнтів обслуговуєте?

За день я обходжу близько 200 квартир. На деякі адреси доводиться ходити кілька разів, щоб застати господарів вдома. За мною закріплена дільниця, на якій знаходяться 3 тисячі споживачів.

Скільки контролерів задіяні в інвентаризації, адже потрібно обійти 460 тисяч споживачів газу?

В штаті АТ «Вінницягаз» налічується 180 контролерів на всю область. Щоденно усі разом обходимо  5-7 тисяч домогосподарств.

То інвентаризація займе кілька місяців?

Так. Думаю, 2-3 місяці триватиме. Тому процес інвентаризації потребуватиме певного часу і розуміння з боку споживачів.

Як сприймають споживачі вашу роботу?

Переважно з розумінням. Інвентаризація показань лічильників потрібна споживачам не менше, ніж газорозподільному підприємству. Контрольне зняття показань з фотофіксацією є підтверджує кількість фактичного спожитих кубометрів та є підставою для приведення нарахувань у відповідність. Особливо важливо це для споживача в умовах формування ринкової ціни газу.

Як працюєте в карантин?

Ми працюємо з дотриманням усіх вимог карантину. Щодня проходимо вимірювання температури, забезпечені масками,  бахілами, антисептиками.

Що можете прискорити процес інвентаризації?

В першу чергу просимо споживачів бути свідомими, з розумінням поставитися до роботи контролера та забезпечити доступ до лічильників. Тоді АТ «Вінницягаз» зможе зібрати дані якомога швидше та привести їх у відповідність до реального використання газу споживачами.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up