Вінницький поет Юрій Прокопенко написав книгу спогадів про Раїсу Панасюк

Вінницький поет Юрій Прокопенко написав книгу спогадів про Раїсу Панасюк

Вінничанин Юрій Прокопенко написав книгу спогадів про відому активістку та почесну громадянку міста Вінниця Раїсу Панасюк. Книга отримала назву "Крокуючи з Раїсою Панасюк".

— Гармонійці-книголюби оглядово познайомилися з сигнальним примірником книги "Крокуючи з Раїсою Панасюк", яку написав Юрій Прокопенко. Ця подія викликала багато різних емоцій, щирих спогадів та роздумів, — пише це фейсбук Центр реабілітації "Гармонія".

Ми вирішили зв'язатися із Юрієм Прокопенком та розпитати про книгу.

Відео дня
Автор книги Юрій Прокопенко

— Коли прощались з Раєчкою в центрі «Гармонія», я пообіцяв, що напишу книгу спогадів про неї. Тому коли були загальні збори ГО «Гармонія» озвучив пропозицію створити книгу спогадів і всі мене підтримали, — розповідає Юрій.

До книги вінничанина увійшли: 

  • спогади Юрія, як введення автора до книги; 
  • розповідь самої Раїси Василівни про своє життя (взяті з численних інтерв’ю друкованих, аудіо та відеоматеріалів); 
  • спогади друзів та близьких людей (серед яких: Володимир Гройсман, Сергій Моргунов, Валерій Коровій, Ірина Борзова, Людмила Станіславенко, Сергій Кудлаєнко, Віктор Бронюк та багато інших відомих особистостей нашого міста); 
  • вірші Раїси Панасюк. 

— У спогадах Раїси Василівни є уривки з її листів, які вона писала до Цюрупинської школи інтернату, це дуже зворушлива частина, бо вона показує, що по закінченню інтернату Раєчка вже була сформована як особистість, і як лідер. Ці листи були надіслані мені для опрацювання від колишньої вчительки Раїси Василівни та нянечки Ольги, — продовжує Юрій.

Поет намагався розкрити постать Раїси Василівни. Ті хто вже прочитав цю книгу, кажуть, що вона вийшла сповнена Раїного тепла і любові. 

Автор каже, що 200 виданих примірників це мало.

— Я впевнений в одному, що 200 примірників все одно не вистачить на усіх охочих отримати книгу, тому напевно доведеться ще шукати мецената на видання додаткового накладу, — підсумовує Юрій.

Нагадаємо, Раїса Василівна Панасюк народилася у 1973 році в селі Осична Хмільницького району.

У 2017 році вона стала Почесною громадянкою міста Вінниці.

Раїса реалізувала ряд проектів щодо підтримки та адаптації осіб з інвалідністю. Очолювала Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія»., а також була урядовою уповноваженою з прав осіб з інвалідністю.

Жінка активно боролася за рівністю людей з інвалідністю. За її участю у місті було зроблено чимало для того, щоб особи з інвалідністю почували себе впевнено та самостійно. Жінка допомагала іншим, але ніколи нічого не просила для себе.

Померла Раїса 17 вересня 2018 року.

Читайте також:

Не стало почесної громадянки Вінниці Раїси Панасюк

Центр реабілітації «Гармонія» назвали на честь Раїси Панасюк

«Я Вінницю ніколи не покину!» Вінничани ставали у чергу, щоб попрощатися з Раїсою Панасюк

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пня

    крли  можна купити книгу буде?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up