Вінничанці пошкодили авто: «руській мір» не залишає в спокої переселенців у Європі

Вінничанці пошкодили авто: «руській мір» не залишає в спокої переселенців у Європі
  • Вінничанці, яка разом з рідними евакуювались до Німеччини, пошкодили авто. На капоті її Фольцвагена зловмисники надряпали дві літери Z.  
  • Дівчина звернулась до поліції і зрозуміла, що вона не єдина, проти кого спрямована агресія рашистів, машини з українськими номерами для них ніби мішень.
  • Німецькі поліцейські не залишають такі випадки поза своєю увагою, а волонтери приходять на допомогу.

Інцидент стався ще на початку квітня. Пані Світлана, як завжди, припаркувала авто неподалік свого тимчасового місця проживання. Жодних побоювань у неї не було, дівчина майже місяць перебувала у Бремені і жодного разу не стикалась із ворожим ставленням до себе.

Та цього разу сталося інакше. Коли за день вінничанка прийшла на парковку, то була шокована. На машині було дві літери Z.

Рашистська свастика, яка «красувалась» на автомобілі, була подвійним глумлінням. Дівчина, вимушена тікати від війни, знову стикнулась із загрозою та втратила відчуття безпеки вже за тисячі кілометрів від України.

Відео дня

Звичайно, що Світлана дуже нервувала. Вона не знала, чи зможе пересуватися на машині з рашистською свастикою, чи зможе зробити ремонт і скільки він коштуватиме?

Перш за все дівчина вирішила звернутися до місцевих правоохоронців. ЇЇ уважно вислухали і не залишили порушення без уваги. У поліції почали розслідування «по факту» та попросили жителів надати інформацію про зловмисників. На жаль, пройшов місяць, але жодних свідків на так і не знайшлося. Експерти знають, що впіймати таких правопорушників вкрай складно, хіба що вони попадуться «на гарячому».

Згодом дівчина зрозуміла, що вона не єдина жертва агресії рашистів. Серед росіян, яких чимало проживає в Бремені, є такі, які намагаються робити усілякі пакості й не лише українцям.

Тиск відчувають й німці. Під час великодніх свят, в Бремені, прикрашеному зайчиками та курчатами, з‘явилась й інша символіка — свастика.

До речі, у Німеччині за демонстрацію свастики та інших нацистських символів загрожує кримінальне покарання. Щоправда, мешканці Німеччини  можуть зберігати речі з такою символікою у себе вдома — до того часу, поки вони не демонструються публічно. Жоден розсудливий німець не буде наражати себе на «статтю».

Ось що про інцидент повідомляє пресслужба місцевого відділку поліції:

«Невідомі залишили фарбу на фасаді будівлі в районі Бремен-Митте під час пасхальних свят — з вечора четверга до ранку вівторка (14.04.2022 — 19.04.04.2022). Загалом 10 символів свастики було нанесено срібною фарбою  на будівлі, що знаходиться на розі вулиць Альтенвег та Ольмлюленштрессе. Матеріальні збитки оцінюються у суму в 2000 євро. Поліція почала розслідування. Постійна кримінальна служба приймає інформацію від свідків».

У поліцейському зведенні є також інформація, що невідомі прокололи шини Форду на українських номерах. Є випадки, не зафіксовані у протоколах, коли з машини знімають відеореєстратори.

Добре, що в цій ситуації переселенці не відчувають себе одинокими, німці підтримують українців.

Місцеві волонтери допомогли і пані Світлані. Чоловік на ім‘я Франк запропонував місце на парковці, яка охороняється. Щодо ремонту, то його теж зроблять безкоштовно, щоправда не у Бремені, а у місті Худі.

Автор: Марина Карабай


Читайте також:

Вінничанин вивозить людей з прифронтових зон України. Плату за поїздки не бере

Тренінги, кіно, звіринці: що робити та куди можна піти у Вінниці цього місяця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (51)
  • Светлана Юрченко

    Я даже можу скинути їм тату,щоб вони собі на лобі зробили!!!
    Мерзотники!!!!
  • Marina Yehorova

    І відрубати руки,щоб  вам знали знали !
  • Marina Yehorova

    Вінничани,знайдить цю потвору,яка зробила це!!!
  • Vera Romanuk

    Це хазяйнують у Німеччині вони!

keyboard_arrow_up