Вінничанка знайшла хижого птаха біля дитячого садочка

Вінничанка знайшла хижого птаха біля дитячого садочка

Леся Павленко забирала молодшу доньку з дитсадка № 36, що на вулиці Київській. По дорозі додому вони помітили якогось птаха, що сховався поміж стін гаражів. Він часто намагався взлетіти, але падав. Стало зрозуміло, що птаха травмована і не зможе вижити. На наступний день Леся із друзями вирішили його відвезти туди, де зможуть надати притулок.

Першим місцем виявився «Зоодворик», що у центральному парку. Власник Віталій одразу пояснив, що це хижий птах – яструб і вільного місця у  його закладі, нажаль, немає. Припускає, що яструб міг вдаритись і забитися, оскільки серйозних травм не спостерігається. У цій ситуації радить забрати його на кілька днів і годувати курятиною, згодом відпустити на волю і він швидко одужає.

Сам розповідає, що подібні випадки йому зустрічаються часто, не раз він і сам доглядав поранених птахів, потім відвозив у ліс і відпускав. Чіпляв кільце на лапку, щоб видно було ручного птаха, на якого в такому випадку, ніхто не вполює. Віталій каже, що до нього і цуценят, і котів приносили, а одного разу навіть лелек, яких згодом відвезли у зоопарк, де у прийомі птахів відмовили. Через те, що справа ця затратна і невигідна. Відтепер лелеки зимують у його зоодворі.  

Відео дня

Леся каже, що дуже шкода яструба. Прикро, якщо такий птах загине і з іншого боку його і на вулиці немає як залишити, оскільки птах хижий і не відомо на що саме він захворів. Вона з подругами телефонували неодноразово до зоопарку, навіть до міської ради. Останні відповіли, що цей птах не занесений до Червоної книги і перейматися немає про що. Проте, обіцяли зателефонувати до зоопарку і повідомити ситуацію. Цього дзвінка так і не було. Леся у відчаї, не очікувала такої байдужості від усіх. Сама прагне прививати любов своїм дітям до тварин, але не знає що з яструбом робити. Врешті вирішила, що доведеться залишити його собі на декілька днів і відгодувати м`ясом, потім планує відвезти його на ВПЗ і там відпустити на волю.

Автор: Ярослава ТУРЧАК

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Світлана

    Автор статьи ,свяжитесь с Александром Островским (в фэйсбуке),он подскажет что делать с птицей!!!Или скажите как связаться с нашедшей девушкой!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Знищили 13 з 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up