Вінничани висловловлюють занепокоєння щодо трагедіїї в німецькому Мюнхені

Вінничани висловловлюють занепокоєння щодо трагедіїї в німецькому Мюнхені
  • Озброєний чоловік почав стріляти по людях в німецькому Мюнхені.
  • Мюнхен - один із найбільших осередків українців в Німеччині. 
  • Серед постраждалих в трагедії українців немає.
  • Що пишуть в соцмережах вінничани

 

Трагедія сталась вчора, 22 липня 2016 року, близько 18:40 годин за місцевим часом. 

В Мюнхені заснований Український Вільний Університет, який єдиним у світі вищим навчальним закладом поза межами України з українською мовою навчання. В Мюнхені є Українська Православна Церква, УКраїнська Греко-Католицька парафія, Українська Суботня Школа, Генеральне консульство України. В Мюнхені також похований Степан Бандера.

Мюнхенські поліцейські заявили про те, що злочинець застосував пістолет, проте сам потрапив під обстріл патруля, і через деякий час правоохоронці знайшли його тіло. Убитий виявився  мігрантом. Йому 18 років і він виходець з Ірану, розповіли в поліції міста.

Втім, пізніше з'явилася інформація, що стрілка не вбили, а він сам звів рахунки з життям. Поки неясні причини, що спонукали молодого іранця відправитися до торгового центру і почати стрілянину по людях.

Відео дня

В ході обстрілу загинуло не менше ніж десяти осіб, ще 16 громадян госпіталізовані з пораненнями різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих і вбитих є діти, кажуть мюнхенські поліцейські.

За інформацією кримінальної поліції Мюнхена, громадян України немає серед загиблих і постраждалих в результаті стрілянини в столиці Баварії.

Про це повідомили в Генеральному консульстві України в Мюнхені, написав в Facebook Департамент консульської служби МЗС України.

 

.

Вінничани висловлюють занепокоєння з приводу трагедії в Мюнхені. Так, на ФБ під дописом волонтерки Лариси Полулях, вінничанка Юлія Щербань написала: «Стрілянина в магазині. Є жертви. .. Висловлюю глибоке занепокоєння».

 

.

Важко й вінничанці Світлані Дубині:

 

Нагадаємо, що серед жертв теракту в Ніцці є двоє українців. Один з них вінничанин.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oleksandr Stoliarov

    Хм, як дивно. Укроєвропині Ніццу бачать(80 загиблих), Мюнхен бачать(10 загиблих),  а Багдад не бачать(300 загиблих).

    Авторка статті посилається на дописи у фейбуку через авторитет їх дописувачок? Тоді у мене питання, де їхня "стурбованість" з приводу Багдаду? - Немає.

    Раджу надалі в питаннях терактів, цитувати когось іншого, адже є підозра, що в жіночок або подвійні стандарти, або вони непоінформовані, що логічно, має виключати їх зі списку "стурбованих" чи "експертів", яких варто було б цитувати, після терактів

    Oleksandr Stoliarov reply Oleksandr Stoliarov

    До речі, у Кабулі сьогодні вже 70 загиблих. Де сопєрєживанія і сльози від Дубини?! Ніхарошая какая укроЕвропейка!

    20 хвилин, хрєнові у вас "стурбовані" тут
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up