Вінничани вимагали зупинити будівництво «Резиденції» на Льва Толстого

Вінничани вимагали зупинити будівництво «Резиденції» на Льва Толстого
Люди з будинків, що поблизу будівництва «Резиденції», вийшли в неділю протестувати проти будівництва. Охоронці будівництва не виганяли людей, але пропонували перекрити дорогу.

Близько тридцяти вінничан з будинків, що поруч новобудови? стояли на одному з в’їздів на будівництво. В руках люди тримали плакати з написами «Незаконному будівництву ні», «Вимагаємо виконання ухвали суду», «Поверніть нашу прибудинкову територію» та «Проїзду по провулку Льва Толстого не дамо».

 За словами голови ОСББ будинку на Льва Толстого 21 Анатолія Маначина, люди обурені, що забудовники нехтують правами людей, що живуть в їх будинку та в навколишніх домах.

Відео дня

- Є ухвала суду про припинення будівництва і вже тричі виходила виконавча служба, але незважаючи на це будівництво ведеться. Тому вирішили вийти на цю акцію І може ще підемо далі, - каже голова ОСББ. – Окрім того, що ми боїмося за будинок є ще багато позицій, прибудинкову територію у нас забирають. Там тридцять років ті гаражі стояли. Ще один важливий момент це проїзд у нас провулок іде метри чотири завширшки там тротуарів немає, що буде коли по вузькому проїзду будуть сотні машин, він на це не розрахований.

Серед протестувальників був також чоловік, будинок якого забудовники у прямому сенсі обкопали, а дорогу до нього зробили полосою перешкод. Це власник дому, що стоїть просто в центрі огородженого будівництва. Чоловік розповів, що йому запропонували викупити будинок, але дешево. Він не погодився.

Охорона запропонувала перекрити дорогу

Люди з плакатами та без стояли на одному з в’їздів на будівництво. Поруч ходили охоронці та якісь чоловіки, що не хотіли називатися. До людей від «Резиденції» ніхто не вийшов. Охоронці кілька разів просили вийти з території, але люди не реагували.

Спробували закрити ворота, але їх тут же відкрили знову. Аж раптом журналісти стали свідками розмови у якій охоронець казав «Хочете перекривайте дорогу тільки вийдіть з території будівництва». Якась жіночка на це заперечила, що такі дії не законні. Протестувальники не заважали проїзду автівок. А водії яки їхали повз підтримували акцію сигналами клаксонів.  

Міліція не знала хто і навіщо її викликав

Приблизно за півтори години люди перемістилися від в’їзду в будівництво до офісу продаж ( металевого вагончика) розташованому неподалік. В цей час приїхали міліціонери, вони перетнули дорогу та пішли в офіс. Журналісти рушили слідом, на запитання про те хто викликав та чому правоохоронці відповіли, що хто викликав не знають і чому також. Мовляв їм повідомили лише адресу і тепер вони шукають заявника. Один з міліціонерів іще хвилин двадцять ввічливо відповідав на юридичні запитання людей. Така собі безкоштовна консультація від міліції.

Читайте також:
Дом на Льва Толстого еще не построили, а уже ненавидят

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Є ухвала суду про припинення будівництва, але будівництво всеодно ведеться, на що забудовники відповідають, що будівництво не ведеться, а лише підготовчі роботи, а це не є протизаконно. Нічого ці бідні люди не доб"ються, там уже давно все вирішили без них. Точніше гроші все вирішили.
  • Анонім

    А що буде з тими приватними будинками? Вони ж не можуть бути знищеними як сміття під ногами нахабної "резиденції"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up