Вінничани заборгували майже мільярд. Тільки за опалення винні мешканці понад 1300 будинків

Вінничани заборгували майже мільярд. Тільки за опалення винні мешканці понад 1300 будинків
У вінничан найбільше проблем з розрахунками за електрику з компанією «Енера»
  • Обласне управління статистики оприлюднило дані заборгованості вінничан за отримані послуги.
  • Гроші винні за всі види послуг — газ, тепло,  гарячу і холодну воду, управління будинком, вивезення відходів.
  • Якщо додати всі суми, виходить майже 900 мільйонів гривень.

Найбільше споживачі винні за користування природним газом — 487,5 мільйонів гривень. Борг за електрику — 134,7 млн.грн., тепло і гаряче водопостачання — 127,2 млн., централізоване водопостачання і водовідведення — 72,7 млн., управління багатоквартирними будинками — 50,2 млн., вивезення побутових відходів —15,5 млн.грн.

Пам’ятаєте «відосик» про зменшення оплати?..

З 1 листопада за газ треба буде платити дорожче майже на 35% у порівнянні з тією сумою, яку сплачували у жовтні. Чому за газ маємо платити дорожче, якщо влітку його закупили за дешевшою ціною? На жаль, нам цього не пояснюють. Так само, як не згадують уже про «відосик», записаний Зеленським. Він радісно повідомляв, що знайшли варіант скоротити оплату за житлово-комунальні послуги на половину. Скоротили…

За кубометр блакитного палива доведеться викласти з кишені від восьми до дев’яти гривень. Починаючи з серпня, у нас ринкова ціна на газ. Тому точна сума залежить від постачальника, з яким укладено договір.

Відео дня

Подорожчав газ — подорожчає опалення. Адже складова газу у виробництві теплової енергії, що подається у наші будинки, становить 80%. Так пояснюють фахівці.

Наскільки зростуть тарифи, поки що тепловики не повідомляють. Експерти прогнозують підвищення вартості опалення приблизно на 15-20 відсотків. Скоро побачимо це у платіжках.

На Грибоєдова, 3 заборгували майже 600 тисяч

Рекордсменом у несплаті за тепло і гарячу воду є будинок по вулиці Грибоєдова,3. За даними «Вінницяміськтеплоенерго», його мешканці заборгували майже 600 тисяч гривень.

Ще в одному будинку сума боргу «перевалила» за 500 тисяч гривень. Знаходиться він за адресою вулиця Жуковського,10.

На сайті теплопостачальної організації створили спеціальний розділ для боржників. Побачити перелік усіх будинків, де мешканці боргують за тепло, можна за цим посиланням.

Нині у ньому значиться 1362 житлові будинки-боржники. У мешканців цих будинків сума боргу становить від згаданих вище 600 тисяч до двадцяти гривень.

Найбільші боржники

Ми розділили боржників за заборгованими сумами. Ось що з того вийшло.

Понад 400 тисяч боргують мешканці восьми будинків ( вул. Пирогова, 73-А — 490, 502 тис., Максима Шимка, 32 — 458 тис., Шмідта, 34 — майже 444 тис., Ватутіна, 32 — 436,717 тис.грн.)

Понад 300 тисяч — 13 будинків.

Понад 200 тисяч — 57 будинків.

Понад 100 тисяч — 208 будинків.

Уточнюю, що йдеться тільки про борги за опалення і гарячу воду.

До речі, оплату боргів можна розстрочити або, як кажуть, реструктуризувати. Для цього треба укласти договір з постачальником послуг.

За даними облстату, цим скористалися з початку року 325 споживачів. Вони уклали договори на поетапне погашення своїх боргів на загальну суму 2729,3 тис.грн.

Звертають  на себе увагу ще такі цифри. Протягом вересня сплачено за житлово-комунальні послуги 290 мільйонів гривень, що становить 109,3% від нарахованої суми. Це з урахуванням погашення поточних платежів і заборгованих сум. З початку року вінничани сплатили за послуги ЖКГ коштів на 108,8%. До уваги знову взято розрахунок ще й за борги.


Читайте також:

Як змінити газового постачальника. Досвід вінничанина

Нема вже «старої» ціни. Цукор за тиждень подорожчав на п’ять гривень. Який прогноз? 

Від 99,999 до 255 тисяч доларів. ТОП-10 найдорожчих квартир Вінниці

В Україні можуть ввести новий карантин. До чого готуватися вінничанам?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Олег Каськов

    Вибрали? Тепер ржітє.
  • Андрей Ящук

    А в нас є справедливий суд ??? Останнє рішення верховного суду стосовно декларацій , показало що країну грабують на найвищому рівні і без покарання 😠😠😠😠😠
  • Александр Адамчук

    скоро и за транспортировку мусора платёжки прийдут!
  • Volodymyr Hodoniuk

    Це напевне в комунальників така фішка, роздрукувати платіжки і наступного дня оголосити про колосальні борги населення та ще й поконкурувати: а кому ж більше заборгували!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up