Вінничани молились на площі Небесної сотні за загиблих під Світлодарськом

Вінничани молились на площі Небесної сотні за загиблих під Світлодарськом

Площа під вечір повнилася людьми: близько сотні вінничан прийшло віддати шану загиблим на Світлодарськый дузі воїнам. Із свічками та лампадками в руках вони вторили молитві священника за 14 вбитих бійців

 

Вечір Пам’яті повинен був початися ще о пів на сьому вечора. Але люди почали сходитися раніше. Вже о 18.30 біля імпровізованої сцени зібрався цілий натовп. Багато людей прийшли із дітьми. Малеча зачаровано дивилася на різнокольорові лампадки та обличчя бійців на фото, які вони осяяли.   

— Я  не сама це все організовувала, - тим часом, знітившись, каже волонтер Тетяна Власюк. І оглядається назад, де Людмила Бобровська, волонтер і головний організатор заходу, порається біля колонок. Потім зітхає і продовжує:

Відео дня

— Я сподіваюсь, що всі знають про події на Світлодарській дузі. В нас є загиблі серед бійців Збройних сил України. Розумієте, Новий рік - це, звичайно, добре… Але за 3 дні ми поховали - ми і завтра будемо ховати - героїв. І ми б дуже хотіли, щоб їх родини відчули нашу підтримку до Нового року і до свят. До нас зверталися із Іспанії, просили поставили лампадку і від їх імені, бо не можуть сьогодні. Ми запросили капелана, ми просто попросили друзів зібратися. Знаєте, найстрашніше, що ще вчора цих фотографій було 13. А сьогодні їх повинно бути вже 15. Ми просто не встигли виставити фотографію хлопця - він загинув зовсім нещодавно.Тут є усі 5 чоловік, які загинули в Світлодарську, каже Тетяна. А є й ті бійці, які загинули ще у вересні. Воїни на цих фото - не обов'язково вінничани.

Previous Next

— Для нас не так важливо, вінничани вони чи ні. Це побратими, це герої, це наші українці. За волонтерськими даними кажуть, що під Світлодарськом загинуло 13 людей. Я б притримувалась версії про 5 людей. Є люди в полоні, або ті, які пропали безвісти. При всій повазі до волонтерського руху, інколи ми робимо речі, які більше заважають, аніж допомагають. Треба більш відповідально ставилися до таких речей, адже тут на бійців чекають матері, дружини, діти, - говорить жінка.

Previous Next

Перед початком молебну на сцену виходить Людмила Бобровська, волонтер і, власне, організаторка вечору Пам’яті.

— Хочу сказати, що якби кожен з нас, хто є тут, хоча би одній людині передав свій біль за них, нас би вже стало більше. Ми вистоїмо, перемога все-одно за нами, - каже вона. І поступається місцем священнослужителю, який починає читати молебен.

Після молебну організатори просять усіх присутніх підписати прапора для бійців. 

На прапор Пам’яті скинулися усім миром, каже Людмила Бобровська

— Прапор був і на "нульових", але хлопці не завжди можуть його підписати, оскільки я їжджу по “нульових” позиціях. Їздимо також і по містах України. По всьому фронту є наші вінничани. Тож він ще не раз проїде по передовій.

Закінчився вечір під пісню "Пливе кача по Тисині", що вважається неофіційним гімном-реквіємом за загиблими Майдану.

 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up