Відкриті дані: можна перевірити ліцензію таксі чи маршрутки у два кліки

Відкриті дані: можна перевірити ліцензію таксі чи маршрутки у два кліки
  • Кожна людина тепер може перевірити ліцензію маршрутки на перевезення пасажирів. Для перевірки знадобиться кілька секунд часу та смартфон.

Перед тим, як видати ліцензію, Укртрансбезпека перевіряє якість та безпечність транспортного засобу, кваліфікацію водія, страхування. Якщо ви сідаєте в маршрутку без ліцензії — ви не маєте жодних гарантій, у тому числі і права компенсації збитків у разі ДТП.

Укртрансбезпека відкрила дані про ліцензії транспортних засобів на перевезення пасажирів та вантажів. Про це повідомляє «Opendatabot».

Навіщо перевіряти ліцензію?

Відео дня

Ліцензійні авто проходять перевірки інспекторами та планові техогляди, а медики перевіряють водіїв перед виходом на маршрут. По кожному з 9-ти типів ліцензування є свої вимоги до перевізників. Наприклад, водії маршруток повинні мати посвідчення категорії «D», стаж керування не менше трьох років та мінімальний вік — 21 рік. Сам автомобіль повинен мати державну реєстрацію, проходити техогляд та бути внесеним до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Що робити, якщо в транспорті не виявилося ліцензії?

«Це означає, що маршрутка не перевіряється й може бути небезпечна. Найкращий варіант — не користуватися її послугами», — пояснює Данило Молчанов, керівник напряму розвитку електронних послуг TAPAS:

«Також, якщо ви виявили, що маршрутка не має ліцензії, ви можете написати скаргу в Укратрансбезпеку».

Які ще види транспорту можна буде перевірити?

«Перевірити можна всі види транспорту, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, як регулярні так і не регулярні. Тобто, це таксі, маршрутки, автобуси, вантажівки», — розповідає Данило Молчанов.

Як перевірити ліцензію перевізника?

1. Додати Опендатабот до Телеграм

2. Сфотографувати маршрутку та надіслати фото боту. Або введіть номер авто вручну

3. Отримати інформацію про ліцензії транспортного засобу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Константин Огородников

    На хрена я буду этим заниматься, если есть люди, которые за это деньги получают ! Вообще крыша поехала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up